Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční moped

Od: mecislav odpovědí: 9 změna:
Zdravím. Mám moped PUCH X30. Je to hodně Podobná konstrukce, jako babetta. Napasovatl jsem tam karbec ze simsona a jelo to parádně. Sice trochu hůř startoval, ale jinak nebyl sebemenší problém. A pak z ničeho nic začal chcípat a kuckat. Teď už ho ani nenastartuju. Občas sice naskočí, ale začne kuckat a chcípne. Svíčka má barvu dobrou a jiskru hází. Motor se dá normálně profočit. Karburátor včetně trysek jsem čistil a svíčka je vlhká od benzínu. Takže ten do válce jde. Má někdo nápad, co s tím je? Dlouho to na ten karbec fungovalo normálně. A potom zdechl. Proč? Podobné věci mi to dělalo i s originálním karbcem.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Cívka zapalování.. Nevím jaké tam je zapalování..Zkuste ho vyfotit..Ale tohle obvykle dělá cívka po zahřátí.. Buď ta co vyrábí proud a točí se okolo ní magneto anebo vysokonapěťová, která je napojená na kabel ke svíčce . Má to kladívko? Asi ne, předpokládám..
mecislav
hodnocení

Cívka je bohužel zabudovaná v těle motoru a nedostanu se k ní. Ale předpokládám, že je cívka funkční, když svíčka jiskru hází ne? Po zahřátí může mít jiný parametry, ale blbne to i za studena.
Ne..Spousta cívek po zahřátí dělá to co popisujete... cukání, vynechávání
mecislav
hodnocení

Ale řikám že to dělá i za studena. Hned po tom co se to povede nakopnout

olinl
hodnocení

0x
Celkově: Buď elektrika (cívka, zapal. svíčka, vn kabel, fajfka, vodiče, kontakty) nebo špatná směs benzínu se vzduchem. Další by mohly být menší kompresní tlaky ve válci. Jako první odpoj vzduchový filtr od karburátoru(přivést více vzduchu do karbce), pokud se nic nezmění, vyměň ještě zapalovací svíčku(pokud možno originální typ, ne nějakou z nějakého auta). Určitě víš, že jinak se chová jiskra na zapalovací svíčce venku mimo kompresní komoru a jinak namontovaná při vyšším tlaku.
mecislav
hodnocení

Je pravda, že to začalo blbnout po tom, co jsem ztratil rovnej filtr a dal jsem tam zahnutej. Ale vzduch by to mělo nasát i tak. Svíčka není origoš ale z nějaké jawy. Hlavní je, že to je moto svíčka. Ale pro zajímavost zkusim vyměnit. Karbec má 2 štelovací šrouby. Jeden na volnoběh a druhej na bohatost směsi. Zkoušel jsem to vyladit, ale vůbec to nepomohlo. Ani chudá směs, ani bohatá... Prostě nic. Zkusim tu svíčku a jinak už jsem bezradnej. Jak jsem psal. Dřív to jelo v pohodě. Na chudou i bohatou směs.
Blbost. Nestačí nějaká moto svíčka.. Musí to mít nějaké hodnoty.. Nejlíp takové co si někde musíte zjistit..co tam patří.. Jasně že nějak to pojede na každou...ale pak to může kuckat a vynechávat
Mecislave...hoď to do schmelzu*smich* Hoď to do "šmelcu" říkal náš mistr na praxi, když jsme vyrobili nějaký zmetek..Schmelz je něco jako roztavit...

makk
hodnocení

0x

Pokud to chodilo a přestalo a pokud je svíčka mokrá, typoval bych to na děravý plovák, nebo netěsný jehlový ventil. Prostě moc vysoká hladina.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]