Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechám si tyto doklady?

Od: honzi0020® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den

Potřeboval bych poradit. Prodávám auto a chtěl bych vědet jaké doklady nechávám kupujícímu?

Četl jsem, že musím pří odhlašování vozidla na úřadě mít malý a velký techničak a když jdu na pojištovnu rušit povinné ručení tak jím tam musím nechat zelenou kartu. Takže prodávájícímu bude stačit " jen kupní smlouva" je to tak? a pro přepisu jeho jmena do velkého techničáku mu ho odešlu poštu? Malý techničák si nechává úřad?

Děkuji za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

1x

Co Vám brání v přepisu na nového majitele před prodejem a následným předáním auta i s doklady?

hodnocení

to, že na uřadě chtějí velký a malý techničák

cyril*

To, že na úřadě vyžadují tyto doklady pokud chcete provádět změny je vcelku pochopitelné. Vy snad tyto doklady nemáte?

hodnocení

mám

ujištuji se zda postup, jaký jsem napsal souhlasí

nespokojenyurednik

ano, zákon číslo 56/2001Sb. ukládá žadateli při hlášení změny předložit velký a malý TP, změna vlastníka je změnou, proto úřad požaduje jejich předložení...

hodnocení

Po přepisu na úřadu odesilám malý i velký techničák novému majitely?

Ještě by mě zajímalo jak je to s povinným ručením dnem prodeje my zaniká poté co ho zruším na pojištovně, kde si nechají zelenou kartu?To potom musí mít kupující hned na auto svojí pojistku hned jak mu ho prodám

sebod*

Ano. Kupující si musí v tomto případě sjednat pojištění hned. Např.- Vy ukončíte pojištění k 18.5., kupující sjedná od 19.5. Pozor nato že NELZE pojištění sjednat zpětně :)

sebod*
hodnocení

0x

Ano, je to tak. Já jsem při prodeji nechala kupujícímu i malý techničák, protože potřeboval hned jezdit. A na dopravce jsem řekla, že jsem ho ztratila *hi*. Stydím, stydím za lhaní *haha*

Sedob, když je přiznání, tak je vše odpuštěno*modla*

hodnocení

malý techničák úřady tedy nepotřebují vidět?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]