Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RUČKA auta - zatuhlá

Od: hradr odpovědí: 5 změna:

dobrý den, koupil jsem VW Touran. má zatuhlou ručku..

Jde trochu volně, ale nakonec zatáhne...vrátím zpět a jedu.. Po jizdě zjišťuji...že levé zadní disk je pořádně horký..

Nejspíše jsem jel přes tu ruční bzdu\zčásti\ Prodávají mi říkal o poroblému s ručkou..Také říkál že ručka povolí...a zadní kolo horké nebude..On ručku ´´vůbec´´ nepoužíval.

zajímalo by mě, zdali když ručku budu používat často..tak povolí..a bude se hezky vracet nebo...

Mám ji nechat opravit? nebo stačí někde stříknou olejem..a ona povolí?

Vím, že takto je těžké odpovídat..ale třeba to je běžný problém..

Díky moc za radu :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janmm
hodnocení

2x
Prirezly brzdový třmen, to se samo opravdu nerozhybe Vem si s sebou někoho kdo autům rozumí, prodávajíci z tebe dělá hlupáka
On už to koupil ..

hodnocení

0x
Pohádky, jak je něco normální nebo se to časem samo opraví, jsou u prodejců časté. Ručka pracuje se stejnými brzdovými pístky jako normální brzdy, a ty snad používal, takže nepoužívání ručky tohle nezpůsobilo.
Proč by to nezpůsobilo nepoužívání? Buď opravdu vázne lanko anebo hřídelka ovládající pístek brzdiče.Kdyby to opravdu nepoužíval,tak ten stejný pístek brzdiče ovládá kapalina z hadičky přes válec a pedál, takže se to nevylučuje.Jinak souhlasím, že prodejci kecají všelijaké pohádky...
Na Citroenech to bylo běžné. Jak člověk ručku nepotřeboval a byla odřená guma z bowdenu tak lanko orezlo a nevracelo se. Měl jsem auto jen na zimu. Na ježdění do práce a od března do listopadu jezdil na kole. V kopci nikde neparkuju a rovině tam nechávám kvalt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]