Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestupek za rychlost

Od: zuhud® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

Došel mi dnes dopis od dopravní policie, za nedodržení rychlosti. Jsem vlastník vozidla a vozidlo řídil můj přítel.

A teď dotaz: Přestupek, sice nemá trestné body, nicméně by mne zajímalo, zda-li jej napíší do karty řidiče mně, jako vlastníku vozidla. Nechci mít v kartě řidiče záznam, za něco, co jsem neudělala. Netušíte jak to je? Děkuji za odpovědi.

Z.H.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tipl bych to na "rychlý prachy". Změřil ho radar a oni podle RZ poslali flastra pár stovek, u nás šest kilo. Zaplaťte to a vyřízeno. Anebo to řešte, pošlete do správního, tam naprašte přítele a bude to za dva litry a body přítele... Já to vždy zaplatím, mám to tak třikrát za rok...

hodnocení

3x
Jde o přestupek zjištěný automatizovaným zařízením. Přišel vám příkaz, vy ho zaplatíte do 30 dnů (vloni to bylo 15) a tím je věc vyřešena. Do evidenční karty se nepíše nic, jde o přestupek provozovatele protože řidič nebyl známý. Pokud nestihnete lhůtu 30 dnů, zahájí se správní řízení, tam po vás budou chtít sdělit totožnost řidiče. Pokud nejste právnická osoba, máte právo odepřít výpověď a věc se opět vyřeší jako přestupek provozovatele, avšak minimálně o poplatek za správní řízení o 1000 Kč dražší.
re4zon
Ze jde o prestupek zjisteny automatizovanym prostredkem je jen spekulace. Zejmena policie ma ve zvyku posilat vyzvy k podani vysvetleni i jindy a doufat, ze se nejaky blbec prijde priznat.

hodnocení

2x

Zřejmě Vám nepřišel dopis od dopravní policie ,protože PČR a M pokud změří vyšší rychlkost a nezastaví a neuloží pokutu na místě v blokovém řízení, pak se to řeší ve správním řízení a dostala jste asi dopis se složenkou na zaplacení pokuty a současně i výzvu k podání vysvětlení k přestupku! Zaplatíte nepřijde nikdo k bodůmale budete lehčí o pár stovek, což ve správním bude min. o 500kč víc. Pokud se dostavíte k podání vysvětlení a sdělíte řídila osoba XY a další údaje, pak Vám bude hrozit, že on to zapře, půjde to do správního a Vy to stejně zaplatíte a budete bohatší o poznání svého přítele-že se neumí ke své chabě přiznat jako chlap, ale bude jako dítě-"to já ne, to on, ona...!"

hodnocení

2x

Obvykle přijde výzva k zaplacení "odpustku" - pokuty za přestupek provozovatele vozidla podle ust. §125f , odst.1 zák. č. 361/2000Sb. Za tento přestupek nejsou body a snad by ani neměl být zapsaný do karty řidiče.

hodnocení

Ne, on to uznává, jenom mi jde o ten záznam do mé karty řidiče. Naměřili ho radarem. Kdyby ho chytly pecky, tak by věděli, kdo auto řídil a jednali by s ním. Jenže ho naměřili radarem, tudíž pokuta a přestupek přišel na mne, jako na vlastníka vozidla.

re4zon
Neskodilo by napsat, co PRESNE prislo. "Pokuta" to prakticky jiste nebyla. Napiste, co je v nazvu dokumentu a co tam pisou..

Do karty řidiče vám těžko něco napíšou když není dokázáno že jste byl řidič. Maximálně mohou chtít zaplatit pokutu z titulu vlastníka vozidl, případně o nabonzování řidiče.

hodnocení

0x

Přestupekl může být zapsán jen řidiči, který byl ztotožněn a on s ním souhlasí.

Vy, jako provozovatel nemůžete mít záznam v kartě řidiče, takže pokud uhradí někdo do 14 dnů sankci, pokud nebyla doba již prodloužena, bude tím celá věc vyřízena.

No, s tím souhlasem bych to tak neviděl... Spíš bych napsal že je s tím, že je pachatelem přestupku, seznámen.

Když nebude souhlasit, půjde do správního řízení, když ani tam, tak k soudu, až ten rozhodne bez přiznání řidiče.

Ale kdepak, ve správním řízení padne rozhodnutí, to, že ho nepoženu k soudu, neznamená, že souhlasím...

ale kdepak, když nebudu souhlasit s rozhodnutím správného řízení, tak se budu bránit u soudu.

Určitě Vy, se svými znalostmi si to líbit nenecháte a po správním řízení stále nebudete souhlasit a půjdete k soudu. Když to někdo vzdá, tak je to jeho věc.

ridick
hodnocení

0x

Manželka je vlastníkem vozidla, já jeho provozovatel. Změřila mě městská kamera, zaplatil jsem pokutu a dále se to neřeší. Manželka nikdy neměla řidičský průkaz, takže kam by jí ten přestupek zapsali. Mě nedali ani trestné body. Pokutu jsem zaplatil a je klid. Díval jse se do karty řidiče, poněvadž mám k ní přistup přes id občana a nikde nic, takže bych to dále neřešil.

Páč nebyl ztotožněn řidič, nemají komu zapsat přestupek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]