Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Došel mi dnes dopis od dopravní policie, za nedodržení rychlosti. Jsem vlastník vozidla a vozidlo řídil můj přítel.
A teď dotaz: Přestupek, sice nemá trestné body, nicméně by mne zajímalo, zda-li jej napíší do karty řidiče mně, jako vlastníku vozidla. Nechci mít v kartě řidiče záznam, za něco, co jsem neudělala. Netušíte jak to je? Děkuji za odpovědi.
Z.H.
Zřejmě Vám nepřišel dopis od dopravní policie ,protože PČR a M pokud změří vyšší rychlkost a nezastaví a neuloží pokutu na místě v blokovém řízení, pak se to řeší ve správním řízení a dostala jste asi dopis se složenkou na zaplacení pokuty a současně i výzvu k podání vysvětlení k přestupku! Zaplatíte nepřijde nikdo k bodůmale budete lehčí o pár stovek, což ve správním bude min. o 500kč víc. Pokud se dostavíte k podání vysvětlení a sdělíte řídila osoba XY a další údaje, pak Vám bude hrozit, že on to zapře, půjde to do správního a Vy to stejně zaplatíte a budete bohatší o poznání svého přítele-že se neumí ke své chabě přiznat jako chlap, ale bude jako dítě-"to já ne, to on, ona...!"
Ne, on to uznává, jenom mi jde o ten záznam do mé karty řidiče. Naměřili ho radarem. Kdyby ho chytly pecky, tak by věděli, kdo auto řídil a jednali by s ním. Jenže ho naměřili radarem, tudíž pokuta a přestupek přišel na mne, jako na vlastníka vozidla.
Přestupekl může být zapsán jen řidiči, který byl ztotožněn a on s ním souhlasí.
Vy, jako provozovatel nemůžete mít záznam v kartě řidiče, takže pokud uhradí někdo do 14 dnů sankci, pokud nebyla doba již prodloužena, bude tím celá věc vyřízena.
No, s tím souhlasem bych to tak neviděl... Spíš bych napsal že je s tím, že je pachatelem přestupku, seznámen.
Když nebude souhlasit, půjde do správního řízení, když ani tam, tak k soudu, až ten rozhodne bez přiznání řidiče.
Ale kdepak, ve správním řízení padne rozhodnutí, to, že ho nepoženu k soudu, neznamená, že souhlasím...
Manželka je vlastníkem vozidla, já jeho provozovatel. Změřila mě městská kamera, zaplatil jsem pokutu a dále se to neřeší. Manželka nikdy neměla řidičský průkaz, takže kam by jí ten přestupek zapsali. Mě nedali ani trestné body. Pokutu jsem zaplatil a je klid. Díval jse se do karty řidiče, poněvadž mám k ní přistup přes id občana a nikde nic, takže bych to dále neřešil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.