Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohla nastat porucha?

Od: ledos1 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

před několika dny jsem absolovoval s autem STK. Vše v pořádku, ale nad jednou věcí stále přemýšlím. Při prvním testu, kde se kontroluje podvozek atd... se s autem jakoby pohupuje, se zamáčknutou brzdou. Moje otázka zní... u tohoto testu jsem měl zataženou ruční brdu, ale zároveň i zařazenou rychlost - nemohl tedy u tohoto testu trpět rozvodový řetěz nebo se něco stát? Několikrát se auto "zhouplo" bez stání na brzdě a poté se zamáčknutou brzdou. Technik mě na nic neupozornil a já si to v ten moment neuvědomil. Děkuji za názor.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nemělo by se stát nic..Co máte za auto? S jakým motorem? A důležitá otázka...Odjel jste tam odtud? Jestli ano,tak jakou poruchu máte na mysli?

ledos1
hodnocení

Jedná se o naftový motor 1.6 u Astry. Jde mi spíše o to, zda se nemohlo s rozvody něco teoreticky stát.

Teoreticky je možné cokoliv,ale jestli jste odjel,tak se prakticky nestalo nic.. Rozvodům škodí i šeřílkovský styl jízdy s podtáčením motoru za účelem nízké spotřeby.Ušetříte pár deci paliva,ale vše trpí..rozvody,silentbloky motoru a vše se zanáší karbonem.Nová auta, která radí(na displeji s číslicí doporučeného kvaltu)jakou máte zařadit rychlost jsou příkladem..Ono to neradí kvůli šetrnému zacházení s motorem,ale jen kvůli spotřebě a následně emisím..Pro motor je to hrob.

Ne, kola se netočí

To není možné ani teoreticky. Rozvody snesou dlouhodobě o několik řádů vyšší namáhání. Vždyť v takovém autě by se nedalo ani souložit.

Souložit jedině s neutrálem*smich* a opatrně ať se nic nestane

A jedině přes přední blatník *frajer*

podvozek
hodnocení

0x
To jste byl na STK u toho?
Proč by nebyl?

Někde tě nepustěj na linku a někde naprosto vpohodě a nedělají s tím vědu.

Nepouštěli kvůli covidu.. teď už by pouštět měli snad všude, doufám.

I před kovidem. Na jedné dokonce mě pustili jen při podepsání bezpečnosti práce...

Tak oni jsou pochopitelně rádi, když u toho majitel není.. Nekecá jim do toho,nemotá se tam a neřve na ně, že mu to "huntujou" .. Takže se jim zalíbilo, že tam být nesmí kvůli covidu anebo to šoupnou na "bezpečnost práce"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]