Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je lepší Shell nebo Castrol

Od: lubosnovak odpovědí: 14 změna:

Konktŕétně mí jde o tyto 2 produkty.

autokelly.cz/...

autokelly.cz/...

U Shellu se bojím, že je pouze na syntetické bázi. Je to rozdíl oproti plně syntetickému oleji?

Předem děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Za mne Shell.

Much. jinde než u Kelišový jde sehnat za polovinu.

hodnocení

0x

Castrol dělá v motorech maglajz.

Shell a kup si to třeba u pema-autodílů.

Kellyna to má dosti drahé.

Za ty prachy ESP Mobil1 nejlepší volba 5W40 nebo 5W30

lubosnovak
hodnocení

Takže nevadí, že do 1.9 TDI PD naleji pouze olej na syntetické bázi a ne plně syntetický?

asd1

Syntetika/ polosyntetika - to je mýtus který vůbec řešit nemusíš. Stačí dodržet specifikaci požadovanou pro daný motor, někdy s ohledem na stav motoru (opotřebení) nebo když výrobce při volbě oleje upřednostní "ekokurvítko" před kvalitou mazání.. Cena oleje je taky vedlejší. Mnohem důležitější je měnit včas (u nafty po 10kkm) a dávat kvalitní filtr.

lubosnovak
hodnocení

Díky, ještě mám dotaz, usnadní viskozita 5W30 zimní starty oproti 5W40? Já mám za to, že ne, protože je rozdíl pouze v plusových teplotách oleje. Když tak mě vyveďte z omylu.

A ještě se chci zeptat: proč nedávat Castrol?

asd1

5W30 oproti 5W40 - je řidší i za studena - porovnej viskozitu při 40°C Takže ano studenýmu startu to pomůže, ale nijak zásadně. Filtrovatelnost ve velkých mrazech je podobná, takže v reálu při -20 to může být stejný.. = Tohle asi nemá význam řešit, pokud to v mrazech hůř startuje tak to není olejem.

Některý motory pokud při změně na řidší olej začnou žrát víc oleje, obecně se spíš od novýho používá řidší a když začna papat tak se přejde na hustější (obvykle hlavně kvůli ceně oleje kdy je výhodnější dolejvat levnější)

Sundával jsem víko ventilů u dvou motorů s Castrolem a ... klidně si ho tam nalej a uvidíš co já :-D

lubosnovak
hodnocení

Jasné, chápu. Jen, co to bylo za motor?

13.05.22 14:55

BNZ a AKL

break

Gumidku: do Fordů jsem vždycky dával a dávám Castrol se specifikací a viskozitou, která tam patří a kupodivu vše bylo vždy ok.

007cz
"maglajz" udělá zanedbaná údržba, ne značka oleje.

pochopitelně, ale kvalita oleje ten maglajz oddaluje. Tedy Mogul a Castrol udělají maglajz mezi oleji jako první.

deigo
hodnocení

0x

Doporučuji oleje Ravenol

hodnocení

0x

Stejně se to všechno rozlejvá do kanystrů z jednoho zdroje a jen se mění etikety :-D
Když dodržíte normu, tak je to úplně fuk. Důležitější jsou časté výměny než řešit Shell vs. Castrol.
Já bych vzal Total. Ale rozhodně ho nekupujte z Kelly, tam vše stojí násobně víc.
A hlavně bacha, pokud máte DPF, tak není vhodný ani jeden z vybraných!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]