Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dal jsem auto do servisu. Prý vadná dvouhmota. Nechal jsem to teda vyměnit. Po cestě ze servisu asi po 5 km mi to začalo hučet jako bych zapl větrák. Při sešlápnutí spojky při řazení se mi spojka zůstala viset. Zastavil jsem a poslouchal a při sešlápnutí spojky ten zvuk ustával. Údajně je tam prý nový dvouhmotný setrvačník+spojka. Auto jsem vrátil zpět. Dnes jsem volal a řekli mi že to jak se spojka nevrací bude stará záležitost (tohle mi, ale před servisem nedělalo) nikoliv spojitost s výměnou kterou provedli oni a že to je jen nějaký nerovný plíšek, ale tomu se mi nechce věřit. Zajímalo by mě jestli se to dá jen nějak zalátat aby mi zavřeli pusu a po nějaké době to začne znovu. Zaplatil jsem si nové a nové a fungující chci, takže se nechci nechat odbýt.
Neporadím na dálku, ale vyzkoušejte při tom "klepání", nebo při jízdě lehce přišlápnout spojkový pedál, jestli jde v něm cítit rázy toho klepání.To by byla právě dvouhmota...
Dvouhmotu mám již vyměněnou a při tom automaticky měnili spojkový válec, resp. dnes je to plastový komplet s hydrulikou a brzdovkou...
Tak jo ještě jednou. Passat B6 2008 1.9 Auto mi před opravou klepalo, jako by byly špatné silenbloky motoru. Po projetí s mechanikem mi bylo řečeno, že je to vadná dvouhmota. Nechal jsem ji opravit, vyměnil celou sadu + nějaké drobnosti. Po zaplacení jsem odjel a ujel opravdu přibližně 5KM a začalo to hučet jako bych měl zaplý větrák a přestal se vracet spojkový pedál což se nedělo před servisem ale až po. Na to mi řekli že to co spravili je v pořádku a pokud mi to hučí tak je to jiná záležitost, přesto jsem požadoval nápravu. Pak mi řekli že to byl nějaký znečištěný plech ale proč se nevracel pedál mi nikdo nebyl schopnej vysvětlit. Teď jsem si pro auto byl a projel se i s mechanikem. Pedál se vracel nic nehučelo. Pořád to podle nich bylo nějakým plechem někde u převodovky. A po 20 km po cestě domů se auto opět začalo klepat což kdyby teda bylo vadnou dvouhmotou a ta se opravila by už dělat nemělo. Navíc se zase přestal vracet pedál spojky. Takže jsem o dvacet litrů chudší auto spravené není protože klepe pořád stejně a navíc mám s autem i potíže které se neděly před "opravou". Teď když jsem mu napsal, že to není spravené mi odpověděl že je na autě hydraulika v háji. Po tomhle u nich nechci uplatnit ani reklamaci protože to by byl jen kolotoč.
Jestli máš doklad, tak to reklamuj rovnou je upozorni že pokud zpackanou výměnu chtějí hodit na tebe, tak necháš udělat znalecký posudek který určí příčinu a budeš reklamovat s ním, oni zatáhnou jak opravu tak ten posudek.
Mmch. materiál je za 7k, takže za půl dne práce ti vyúčtovali minimálně 10k (servisy připlácej za rozvoz 2x denně tak maj díly o to dražší než e-shop, ale tady spíš tak o litr, takže práce za 12k
Taky ty vibrace podle popisu dost možná vůbec nebyla dvouhmota.. Pak dej auto odborníkům do servisu Tohle mě už dávno přestalo bavit a dělám to sám.
spojková sada s dvouhmotou, ložisko stojí tři stovky (Sachs)
Co tě tak pobavilo? Jo, chybí tam ještě olej do převodovky a nový gufero na poloosu, trošku brzdovky. Ceny materiálu jsou jasný a náročnost taky a upřímně 20k za tohle mi vtipný moc nepřipadá, spíš jako lichva kdy servis zneužívá že si to většina lidí neudělá sama a prostě tam musí. Tržní ceny ano ale taky trošku kartelová dohoda. Chápu že nejlepší obrana je útok a když se objeví názor proti tak je třeba vysmát se, pomluvit a udělat z něj blbečka.
A když to pojebou tak místo popela na hlavu a předělání s omluvou to hodí na "něco jinýho", raketu si nechaj a chtěj přihodit další k tomu...
pristup toho servisu me urcite nepobavil, to je ale bohuzel problem dnesnich servisu, berou vsechno aby nahnali prachy, pak to bud dojebou anebo daji opravit do dalsiho servisu a jen si prihodi prachy, vidim to i tady u nas, nejsou si schopni naplanovat praci ani koupit vybaveni, pak jim tam stoji auto na vymenu oleje treba 3 dny , takovi blbecci pak kazi mineni i o normalnich servisech
Napovídali toho hodně. ten "plíšek" bylo hliníkové těsnění převodovky. Sice nechápu jak by mohl setrvák drhnout o těsnění ale fajn. Stará záležitost prý válce spojky. Poprvé když to zmrvili (výměnu dvouhmoty+setrváku) tak se vymluvili na to těsnění (plíšek), následovala reklamace, pak se teda začal zasekávat spojkový pedál a vibrovat celý auto. Při předání mi řekli že vibrace způsobujou vadné silenbloky motoru a převodovky. Ještě mi to hezky předvedl - chytil motor do ruky a pohyboval s ním dopředu a dozadu. Nechtěl jsem to s nima už řešit, že to když tak zkusím dát jinam. Odjel jsem a spojka se dál zasekávala a skřípala a byly v ní silné vibrace. Domluvili jsme se teda na reklamaci dvouhmoty. Prvně Sachs podruhé LUK. U instalace jsem byl teda celou dobu to už jsem ale psal. Nedodrželi postup od výrobce. Montáž nebyla vůbec provedená tak jak má být o nářadí ani nemluvě. Hledal jsem info všude možně a všude se mluví nebo píše o tom že by měl mít mechanik speciální nářadí. Postup montáže Pat a Mat. Po reklamaci jsem auto vyzkoušel, pořád se mi to prostě nezdá. Ve spojce pořád cítím vibrace, nepřesné řazení, na volnoběh se při sešlápnutí ozývá zvuk, který jsem doteď neslyšel (dududu), při puštění zachrastí. O tom, že závada kvůli které jsem to tam dal tam pořád nejspíš je už s nima ani nehodlám diskutovat. Majitele autoservisu jsem upozornil na nedodržení postupu daným výrobcem při montáži na to mi řekl že není takový postup třeba. Mimochodem po této montáži jsem s motorem dneska už pohnout nemohl, závada silenbloků se sama od sebe vyřešila :D . Když jsem to tam dal bylo v dobrém stavu. Nevím kde přišel na to, že je problém s dvouhmotou jak vypadají potíže s dvouhmotou jsem poznal až po servise. Dle mého úsudku se měl zaměřit na poloosy, kloub poloosy, možná pneu, silenbloky převodovky, možná tlumiče. Momentálně už fakt nevím jak dál postupovat.
Bohužel takhle dělá 90% servisů - lemplové drahý i zadarmo... Mít dobrýcho mechanika je výhra. Moje hledání skončilo tak že to dělám sám Vychází to líp finančně, kvalitou i časově - spočítej si jen svůj čas a furt to nemáš hotový. A za ty prachy si můžeš koupit kvalitní nářadí + příprqavky i na jednu akci a pořád to nebude dražší než ten servis kde to jen pojebali...
Nejpravděpodobnější je špatný vycentrování, blbě dotažený atd., v dílech problém na 99% nebude... Aneb pokud to chceš pořádně tak znova a pořádně Vyplatí se lemplovi to do ruky už nedat i když to znamená další prachy... A další servis může být to samý v bleděmodrým, navíc opravovat po někom paskvil se moc lidem nechce...
docela bych se vsadil, že ty silentbloky mohly vyjebat i ti patlalové.
Často,jak píše Asd nevystředí spojku nebo užívají přípravky typu PŘÍPRAVEK NA CENT/... který ani dobře nevystředí(musíš stejně korigovat), na středění patří jen a jen STŘEDÍCÍ TRNY. Už to tak dělám jeden rok na spojky, trny jsou záruka kvality. jak nemaj vystředěnou spojku, špatně jim tam leze převodovka s mrkví, rvou to, páčí,může dojít k poškození lamely spojky, ohnutí jednoho z přítlač.plechů přítlač.talíře. Pokud nemají sundaný všechny silentbloky,tak trpí ty silentbloky motoru, na kterých jim ten motor ještě drží.
kašlat na mechoše
klepalo auto jen na volnoběh, nebo i při vyšších otáček?
Dvouhmota se často po zahřátí motoru výrazně utiší, opotřebené silentbloky ne.
Je možný opřít třeba kovovou tyč o část převodovky, která je nejblíž spojce, druhý konec opatrně do ucha, primitivní,ale funkční něco jako stetoskop u pseudodoktorech.
Dobře. Jaké potíže může způsobovat vadná spojka, dvouhmota setrvačník? Teď mi to klepe na volnoběh při couvání, celý auto se mi ořásá.Tohle mi před servisem nedělalo vůbec. Před servisem to klepalo při vyšších otáčkách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.