Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsou nějaká rizika při tankování s nastartovaným motorem? Nepředpokládám, že by to nějak mohlo škodit motoru, spíš jestli auto nemůže udělat bum.
Děkuji za odpověď.
No, treba takove tankovani do trabantu s nadrzi nad motorem a s jiskricim alternatorem muze byt i zivotu nebezpecne.
Ale jak beztak kazdy ridic jiste vi, tak pred tankovanim vypnuti motoru i zapalovani primo vyzaduje zakon.
Něco podobného jsem řešil před lety, když jsem jezdíval autem na dovolenou do Řecka. Nechtěl jsem na čerpačce trávit víc času než bylo nutné a vypínat motor poté co zrovna ujel třeba 1200 km a pak ho zase startovat by pro něj nebylo to nejlepší.Takže jsem zajel k pumpě, nechal motor běžet, natankoval plnou, zaplatil a frčel dál.
Klíček od zapalování se používá obvykle i na zámek nádrže.Takže bych s sebou musel mít rezervní klíče.U řdy benzinek se tabulka o tankování do auta s běžícím motorem zakazuje.
JB
To znamená, že řadě benzinek to nevadí?
Já náhradní klíč nemám, ale bohužel, nemám ani funkční zámek nádrže, z toho důvodu mě to napadlo.
Klíček od nádrže měla naposledy snad 1 generace Fabia a Octavia v letech 1997 - 2006
Dnes má většina aut uzamykací víčko nádrže elektronicky centrálem nebo speciálním tlačítkem s elektro odskokem.
Kolego Gumidku, na několika autech jsem měl obojí. Centrálním zamykaním deklík či dvířka nádrže a na samotný klíč do zapalovaním pak pod tím ještě víčko.Originál z výroby, jestli to mysleli proti krádeži nefty či benálu? když jde provrtat nádrž a palivo vypustit? nevím .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.