Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlásit z evidence malý motocykl po zemřelém otci

Od: radana odpovědí: 10 změna:

Hezký den, prosím, jak postupovat v případě, že po zemřelém otci zbyl starší motocykl (pionýr), který neodhlásil v evidence a adresu TP měl totožnou se mnou (dcerou)? Děkuji. Radana L.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Slušný veteránista. SLUŠNÝ! Se v tomto orientuje a případné náklady včetně vyřízení by mohl umět vyřešit! Zkuste to nabídnout veteránistovi.Ale pozor! Nedávat motocykl, dokud to nebude vyřízené papírově!A navíc by vám měl dle stavu moto ještě dost zaplatit! Opakuji,dle stavu!Najde se spousta slibovacích vykuků, takže dodržet zásadu nedávat z ruky motocykl do vyřízení papírů.Pokud si bude chtít něco odnést,tak zásadně jen kopie! Popřípadě všude kolem vyřízení chodit společně!

jirib
hodnocení

0x
Znovu otevřít dědické řízení...,ale počítejte,že vás to bude něco stát.

hodnocení

0x

Neřešit.

doplněno 10.05.22 09:10:

A co by ho asi mělo přijít draho, když nic nevlastní?

prik
Pokud budete na otcovo jméno nadále platit povinné ručení tak můžete neřešit. Jinak Vás to může přijít pěkně draho. Předpokládám, že otec neměl motocykl v depozitu.
asd1

Jak to bude když se otevře dědictví a zdědí to? A může odmítnout dědictví jen tu motorku, když předtim zdědil a nezřekl se?

Bohužel. Plati zásada všechno nebo nic. Je to jako prevence toho abys si nenechal cenné věci a nemohl odmítnout zdědit dluhy.
Navic odmítnout dědictví pionýra je docela hloupost. V dobrém stavu se nedávno na dražbě prodal mustang přes 35000.- a to už za trochu papírování snad stojí. Když jsem to viděl byl jsem docela naštvanej že jsem se zetěm vyměnil samého minimálně jetého mustanga za ojetý 125ccm skútr. Dát ho do takové aukce, mohl jsem mít skútr nový.
asd1

Myšleno že proběhne dědictví, ty ho přijmeš.. Po čase se objeví fichtl, dědictví se znovu otevře, ty fichtla nechceš protože na něm visí dluh na pojistném - pokud odmítneš fichtla tak bys musel vracet to co jsi zdědil předtim? Nebo ti fichtla přiklepnou protože jsi předtím dědictví neodmítl?

radana
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, samozřejmě moto v depozitu není ("leží" v garáži na chalupě) a platit dále povinné ručení se mi nechce, když moto není využíváno.. K odhlášení je třeba též doklad o ekologické likvidaci předpokládám. děkuji.

Okradeš se o penize. Stačí dát SPZ do depozitu a oznámit to pojišťovně. Pak ti vrátí přeplatek pojistného a pincka můžeš prodat jako pojízdný s možností uvést ho zpět do provozu. Tak bude mít daleko větší cenu. Než nepojízdný vyřazený. Nehledě k tomu že to ani oficiálně nejde zlikvidovat papírově a nechat si ho.
On už je to dneska oficiálně veterán takže to sběratelé skupují.
Nemá smysl vysvětlovat něco člověku, který řeší pojistné 200kc za rok.. Raději bude vymýšlet nereálné scénáře,jen aby se vyhnul placení 200kc...Za 50ccm motorku se víc neplatí.. možná u vydriduchů,co přesvědčí i neživého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]