Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volkswagen Touareg jako první auto

Od: davidflashig odpovědí: 22 změna:
Zdravím, můj syn si chce koupit jako první auto po autoškole Volkswagen Touareg. Mě se taky líbí. Ale nevím jestli ke to vhodné první auto. Chce to s nejslabším motorem a automatem. Vhodné pro začátečníka? Předem děkuji za odpověď

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Proč ne, ikdyž bych za sebe volil na vyježdění spíš manuál.
Že je to větší nevidím jako problém, někdo se totiž "vyjezdí" v pidiautíčku a pak má strach řídit cokoliv většího.
jank*
hodnocení

Podle mě je ale lepší aby začátečník měl automat. Mám známého který když začínal koupil auto s mechanickou převodovkou. Bože... Vždy když jel s autem byl v neskutečném stresu. A v kastlíku měl 2 balení prášku na uklidnění...
mathew

Každý nemusí před jízdou sežrat balení prášků, otázka zda by taková osoba vůbec měla mít řidičák?

jank*
hodnocení

Četl jsi ten komentář cely? To bylo když začínal a to je tak cca 20-10 let zpátky. Dnes mu manuál problém nedělá. Ale stejně má radši Automat...

Neznám nikoho z okolí, že by když začínal k vůli automatu žral prášky!

To snad nemá mít řidičák!

Taky jsem pro manuál. A jaký se do toho dělal nejmenší motor?

mathew
hodnocení

2x

Jestli má pro tu opici banány tak nevidím problém. Zabít se může i ve Fabii s HTP

davidflashig
hodnocení

Pochybuju že se v autě zabije... Z rychlé jízdy se mu dělá špatně a ne jednou se
z rychlosti pozvracel.

Nemusí jet rychle. Stačí v padesátce trefit strom a je hotovo. I když v Turkovi by to asi přežil.

davidflashig
hodnocení

Psát sms snad nebude...

davidflashig
hodnocení

Asi mu udělám radost... Děkuji

nox®
hodnocení

0x
Osobně k řízení přistupuji trochu jinak, je to pro mne koníček a potěšení, jsem tedy vděčný za to, že jsem se mohl vyjezdit s Favoritem a perfektně se naučit auto ovládat, používat meziplyn, odhadnout chování... Když jsem si pak sedl do lepšího nebo většího, neměl jsem jediný problém. Automat bych na vyježdění bral jedině v případě, že bych řazení nezvládal nebo nic jiného jak automat neplánoval. Jak si na to člověk zvykne, zpohodlní. Když pak vidím mlaďocha v óbr SUV, jak se napětkrát pokouší zaparkovat mezi auta, tak si říkám, že je to správně.
davidflashig
hodnocení

No v autoškole mu manuál dělal největší problém jinak vše ostatní mu šlo na jedničky s hvězdičkou. Ale kvůli tomu manuálu málem nedokončilo autoškolu! Ale nějak se mu to povedlo za což jsem rád. Každopádně si myslím že pro začátečníka je přece lepší ten automat...
panridic

Dotaz: tak proč si Váš syn nedělal řidičák pouze na automat, kdž má problém řadit s manuálem?

Na vyježdění je jedno, jestli je to manuál nebo automat. O způsob řazení zase až tak nejde a není potřeba z toho dělat až takovou vědu. Pokud někdo nedokáže zaparkovat s autem, určitě to nebude proto, že má automat místo manuálu nebo naopak.

hodnocení

0x

Nevěřím, že to myslíte vážně. Pokud myslíte první generaci, tak je to 2tunový mastodont s vysokou poruchovostí, drahým servisem, nejmenší motor je 2.5 TDI, ten se taky zrovna nepovedl, a s tiptronicem to v i naftě žere >10 litrů. Nebude lepší rovnou Hummer?

davidflashig
hodnocení

Můj bratr má sousedku který je přibližně 60-65 let a má Volkswagen Touareg. Když to dokážou řídit starý babky proč by to nedokázal mladý?
Tak jen aby to nebyl jeden z těch,co zaberou dvě a více parkovacích míst..Neberte to osobně,ale takové bych vzal holí a auto mám vždy sto chutí pomazat marmeládou nebo něčím podobným;)

panridic
hodnocení

0x

Za mě žádný problém, sám jsem začínal se Seatem Alhambra, také to má skoro 2 tuny, je to velké MPV. Jinak ale jezdím s Favoritem.

A hlavně se vyhněte motoru 2.5 TDI R5, vyžaduje motorový olej výhradně s normou VW 506 01 a ten se už špatně shání a také je dost poruchový. (snadno přeskočí rozvodový řemen a je vymalováno) Raději berte 3.0 TDI V6.

davidflashig
hodnocení

Koupili jsme 3.0 TDI viz foto.
Volkswagen Touareg jako první auto
Volkswagen Touareg jako první auto #2

autak
hodnocení

0x

A budete kupovat ojetinu nebo zbrusu nového Touarega?

davidflashig
hodnocení

Koupily jsem ojetého Touarega. Rok výroby asi 2008 (po Faceliftu) 3.0 TDI, 4x4, kožené sedačky atd. Měl najeto 216 000 km. Je to pohodlné auto a není ani nějak silné protože je těžké. Syn se rozbrečel radostí. Je spokojený

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]