Nejste přihlášen/a.
Motor řady TU, odchází kolem 100-150 000km těsnění pod hlavou.Pokud jste nepoškodil ještě víc jízdou bez chlazení tak sundat hlavu zjisti rozsah poškození (pokud je jinak vše OK , dle stavu zbytku nové těsnění a fičet dál,
Pokud je ještě na dlouhu dobu-kontorla hlavy-otlakování ,případné orovnání, zabroušení ventilů a sedel+ gufírka ventilů, nové těsnění pod hlavu,nové rozvody, olej filtry a nemrzku. Záleží kdo a za kolik bude dělat, osobně bycj se vešel do cca 7000kč.Totéž jsem dělal sám na TU1-ale s tím, že šel olej do vody, stálo mne to se servisem (práce na hlavě) bez pár korun 5000kč-těsnění VR, pod svody Corteco (VR neměli )rozvody tuším INA, řemen Gates.Nemrzku a olej s filtrem nepočítám ten jsem měl už připraven na plánovanou výměnu .
Myslím že startovaní je projev prasklého těsnění pod hlavou,ale při té práci i výměna svící.
Samozřejmě popsaná oprava dle stavu po sejmutí hlavyviditelně fouklé těsnění, to povolí v pravo vepředuv takovém trojúhelníku jsou kanálky chlazení a mazání hooodně blízko sebe.
Dle Vašeho vyjádření auto do servisu (garážista, solidní!)asi na takový rozsah práce nemáte, když jste nedokázal zjistit proč špatně startuje a dělá co dělá! A ještě spíše to bude na výměnu motoru,ale to posoudí kdo bude rozebírat!Pokud tomu hoví!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.