Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dacia Duster nebo Ssangyong Korando

Od: petrklad odpovědí: 9 změna:
Zdarec, co byste zvolili; Dustera 4x4 nebo Korando 4x4, jednalo by se o benzín, manuál, Duster výbava Prestige, Korando výbava Style+ paket Plus.
Dikes.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ssangyong u nás není moc známá značka ale auta asi umí. Jeden jejich model dokonce kdysi převzal mercedes a prodával ve své síti jako svůj výrobek normálně s trojcípou hvězdou na masce. Do dalších jím zase dodával mercedesácké motory. A když si najdeš recenze majitelů tak většina říká že by jinou značku nechtěla. To Korando navic i pěkně vypadá. Na rozdíl od některých jiných bizardnich modelů stejné značky. Jen bude potřeba jako u všech Korejců pořádně vystříkat spodek a dutiny protože antikorozní ochrana u nich je nejslabším článkem celého auta.
k2

Jeden jejich model dokonce kdysi převzal mercedes a prodával ve své síti jako svůj výrobek normálně s trojcípou hvězdou na masce.
Byl by k tomuto tvrzeni nejaky zdroj?

Budu to už dneska těžko hledat. Je to tak půl roku zpátky co jsem se Korando zajímal a hledal články a recenze. Byl to ale seriózní web o autech, žádné fórum příznivců značky a jedna paní povídala. Přiznám se že mě to tenkrát taky hodně překvapilo ale byly tam i oficiální fotky.
Šlo o opačný postup než u Chairmanu. Kdy mercedes dodával podvozky, motory a některé díly kastle. A tenhle "falešný" mercedes byl určený jen pro africké trhy. Víc si nevzpomenu.
petrklad
hodnocení

Co vim já,tak do předchozího Rextonu se dávaly mercedácké převodovky, do současného je dodává Hyundai.

hodnocení

0x

Duster s LPG. Proč zbytečně platit dražší palivo?

petrklad
hodnocení

Protože chci 4x4 a to Duster s LPG nemůže mít.Navíc LPG nechci, často jezdím do podzemních garáží.
mirko
Snáď nechceme porovnávať auto ako Korando vs duster. Ani dizajnovo ani kvalitovo ani výkonnostne duster ma len 110kW a Korando 120kW taktiez krútiaci moment je lepší v Korande a to až o 30 Nm!, taktiez priestrannosť v korande a kufor väčší o trochu v korande a hlavne bezpečnostne iný vesmír. Dacia je bezpečnostné riziko na poli aút. Ďalšie mínus vidím že duster nerobia s automatickou prevodovkou čo je veľké mínus. Čo sa mi páči na korande tak asi ako jedine udáva spotrebu vyššiu aká reálne je a toto idu zrovnávať s papierovými spotrebnom ktoré sú reálne aj 1-2L vyššie ako uvádza výrobca :) proti Korando je trošku vyssia cena ak porovnávam rovnaké prevodovky ale je tam rozdiel cca 2500€ čo hlavne za pasívnu bezpečnosť a 5* stojí ! Dizajnovo duster katastrofa a interiér grc. Už nevravim ani o páčkach za volantom v prípade automatu v korande a krásny interiérový dizajn, možnosť nastaviť si intenzitu zvuku smeroviek, vyhrievaný volant appleplay a android auto a bezdrotoňve nabíjanie v korande sú len čerešničky ktoré v dusteri zbytočne hľadať LPG som si dať dorobiť vo firme artevia v Košiciach. Spotreba 9-10L LPG a 1-3L benzínu na 100km už v závislosti od početnosti štartovania. Dojazd na LPG 650km. Splynovac je značky prins a je to špička na poli splynovacov vo svete. Stále je tam privstrek benzínu. Ale jazdím už rok a pol a s autom som veľmi spokojný. Nádrž na LPG šla namiesto rezervy a mám len dofukovaciu sadu. Pri 250000 km sa mi vráti cele auto aj splynovac a ešte ho aj predám za zbytkovu cenu 5-6000€. Antikoróznou uprav podvozku majú práveže výbornú lepšiu ako autá z vyšších tried odporúčam zhliadnuť na YouTube. za tu cenu lepšie auto niet.

Dofukovací sada je ti k ničemu, kdyyž ti "bouchne" kolo a bude tam díra 5cm. To je zkušenost. Auto bez rezervy ani náhodou. A nějaké argumenty o asistenci neberu. Kolo mám vyměněné za pět minut, nehodlám čekat, až náhodou někdy někdo přijede.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]