Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levý blinkr-problém

Od: ivca® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Mám na aute problém s levím blinkrem.Funguje,ale občas se stane,že pri použití začne šipka levého blinkru ve vnútri auta jakoby rychle problikávat a procvakávat a navenek to vypadá,že jsem nevyhodil levou směrovku.Takže když chci odbočit doleva,začne mi na palubní deske rychleji svitiť šipka vlevo a aj to cvakání je taky rychlejší ale blinker se zvonku auta nerozsvíti.Takže ja sice vyhodím blinker vlevo,ale auto co jede za mnou to nevidí.Deje se to hlavne v teplých letních mesícich-když je venku moc horko.Neví mi někdo poradit proč se to deje a co s tím?Děkuji za odpověd.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

problikávat a procvakávat - tj. někde bude zkrat ... hledat můžete od páčky /záleží na voze - Francouzi jsou tím známí

pak můžete rovnou k žárovce - patici žárovky... no a když nebude problém ani tam, je někde mezi...

patamat

Zkrat by spálil pojistku, takže pokud jsou pojistky dobré, zkrat to být nemůže.

Zrychlené blikání většinou dělá některá nesvítící žárovka - buďto spálená, nebo uvolněná, případně i zoxidovaná objímka.

jasný - místo "zkrat" nazvěme tedy problém "závadou"... blbý termín člověka mimo obor.

hodnocení

Je to u auta Citroen Xsara chrono 1,6 benzín

panridic
Vadná žárovka.

začnete kontrolou žárovky - vyjmete, mrknete i na patici - pokud je žárovka ok a není to zasfiněné, na 90% bude problém v páčce - je tam debilní systém- xsara mne trápila dost dlouho, než jsem raději koupil nové originální páčky (bazarové a vrakoviště nebrat!)

Ani vadná žárovka a ani zkrat-prostě je na přechodu pazice a žárovka velký přechodový odpor (třeba koroze...)- sundat kryt , vyjmout postupně všechny žárovkya vše očistit-jak žárovku tak patici a zase smontovat.Běžná závada pokud se tam dostává vlhkost.

Ivco, pokud máte zájem a nemáte příručku-písněte svůj e-mail do VP (vnitřní pošty),mám nějaké manuály a na xsaru mezi nima , možná něco i navíc (tedy pokud se nebojíte a jste technicky založená.

hodnocení

3x

Změna frekvence je kotrola pro řidiče, že některá žárovka nesvítí. S velkou pravděpodobností je špatný kontakt na objímce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]