Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přelití nádrže adblue

Od: pileka odpovědí: 4 změna:
Dobrý den přelil jsem nádrž na adblue až to začalo téct spodem. Je to problém když přelejete nadr na adblue nebo je to barkdy na to aj stavěný? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím teda, jak to může téct ,,spodem´´ ale to může být tím, že jste utajil, do čeho jste tu močku vlastně lil. Mě se to stalo taky, poměrně kuriózně, šéfík mi dal klíče od Partnera, že to mám dolít - jenže mi dal klíče od jiného. Pažouty to mají pod jedním víčkem na blatníku, je tam hrdlo na naftu i na močku, takže když jsem držel kanystr s močkou, tak to prostě šplejchlo ven. Umyl jsem si boty, natočil kýbl čisté vody po uzavření modrého víčka jsem to prostě opláchl vodou z toho kýble - ona je močka svinstvo, když se to nechá, může to pak reznout.

pileka
hodnocení

Berlingo to má za zaklapkou vedle nádrže nafty. Nalil jsem to samo že do modrý nádrže. Ale nafestil jsem to tam z kanystru do plna až to vyšplouchlo a něco málo teklo i spodem. Myslím že je tam rezerva ve spodu když to nějaký Mistr jako já přelije... Teď se bojím abych nemusel do servisu. No myslíte že to bude dobrý? :-D jo močka urychluje reziveni

Berlingo a Partner jsou stejný auta lišící se jen čenichem a logem *smich* A rezerva je sice pod autem, ale až úplně vzadu a to to ještě uprostřed šíře auta. Tam by se ta přelitá močka dostat neměla, při přelití to teče dolů a na zem. Ovšem pokud rezervu vyndáte a umyjete určitě jí jen prospějete. Krom toho není vůbec od věci promáznout ten šroub, co drží rezervu pod autem. Mám v živé paměti, jak jsem u starého Partnera mordoval před lety v zimě a sněhu rezervu a nemít sebou komplet vercajk se dvěma velkými hasáky, vůbec bych ji ven nedostal - bylo to totálně zarezlý

hodnocení

0x
Umyl bych to okolo i trochu zespodu na ruční myčce, aby tam močovina někde nezůstala a nezpůsobovala korozi.
Stejně vás na 90% bude v budoucnu čekat výměna adblue nádrže, protože PSA to nějak nevychytalo, já měnil teď u tři roky starého auta v 90 tisících. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]