Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klakson z vlaku do auta

Od: bluedream94 odpovědí: 17 změna:
Zdravím zajímalo by mě jestli je nějaký zákon proti tomu abych si do auta nainstaloval klakson z vlaku,díky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Tak jednak to nesplňuje technické požadavky - všechny tuningové úpravy musí být s homologací, jinak vám ukončí platnost TK třeba při cestě na dovolenou.

Druhak - klakson z vlaku není klakson ale siréna. Použití v YT videích může být humorné pro některé lidi u PC, ale být na místě, tak bez ohledu na vaši fyzičku nebudu jediný, kdo by vám dal přes držku. A hned nato můžete volat PČR, kteří vám auto odstaví!

doplněno 06.05.22 16:37:

kolegové už něco píšou... já mám u tatíka v garáži houkačku, která se zapojuje do 220 - z elektrické mašiny to mělo tuším přes redukci 24V. Můžu se v neděli mrknout.

PČR má právo vůz odstavit, pokud dle jejich názoru nesplňuje podmínky silničního provozu. Pokud je nebezpečná pro ostatní účastníky další jízda, má možnost vůz odstavit. Jinak vás pošle na STK a zajistí vám potíže... musíte prostě na tu STK přijet.

tyden.cz/...

Dál se s vámi asi nebudu hádat - upřímně, názor jsem napsal, vaše pokusy o obcházení či obhajobu mne nezajímají.- Kdo provokuje, může dostat přes držku i bez zákonných důvodů.

k2

Popisujete teoreticke situace, nebo praxi?

myslíte to napadení? Ne - to ještě v rejstříku nemám... Ale první, co bych asi dělal, by byl hovor na PČR.

Máte jinou osobní zkušenost vy? V dnešní době, kdy STK zkouší vyhodit co nejvíc lidí... myslíte, že PČR pošle auto na STK, ale oni to projít nechají bez potíží dál? ... V tomto případě píšu teorii, ale jsem si 100% jist výsledkem.

k2

Vezmu to od zacatku:

"všechny tuningové úpravy musí být s homologací"- predpokladam, ze je to proste vzduchova houkacka, vzhledove stejna jako na nakladaku, takze teoreticky by se to dalo na nejakou homologaci uhrat.

Ukoncit platnost TK pri ceste na dovolenou? Kym a jak? Zazil jste nejakou kontrolu PCR, kdy se chteli divat pod kapotu? Vzdyt ani nevi, co by tam meli videt, tak pro by to kontrolovali? Uz jsem to tu mozna psal, ze cely institut poslani na STK neni tak jednoduchy a pokud to neni vyslovene vrak (ten ale muze PCR eliminovat i bez STK), tak se do zadne vetsi akce PCR poustet nebude.

Dal pres drzku? Jak? To ho v aute dobehnete, nebo ho budete nejak nahanet svym autem v ramci vyssiho dobra?

Zaver: Netvrdim, ze neni opicarna rvat do auta kompresor, vzduchojem a houkacku, ale pravni postizitelnost a spolecenska nebezpecnost je nekde na urovni disku se spatnym ET.

k2

PČR má právo vůz odstavit, pokud dle jejich názoru nesplňuje podmínky silničního provozu. To samozrejme neni pravda, policajt se ridi platnymi zakony popripade hodnotami zjistenymi homlogovanymi meridly s platnou revizi, nikoliv vlastnim nazorem.

S poslanim na STK to neni tak jednoduche, musi byt predem s tou STK domluveni a musi si byt 100% jisti, ze je neco spatne (houkacku nema sanci beznou prohlidkou zjistit).

musíte prostě na tu STK přijet. Jak? Co kdyz mi dojde benzin? Jak me donuti jet bez benzinu?

Vse je pouze teorie, praxe je jinde.

P.S.: odkazujete na clanek s neplatnou legislativou, byla uz ohledne toho novela.

hodnocení

6x

§ 7

(1) Řidič nesmí

a) předat řízení motorového vozidla osobě, která nesplňuje podmínky § 3
odst. 3,

b) obtěžovat ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích ani
jiné osoby zejména nadměrným hlukem,
znečišťováním ovzduší,
rozstřikováním kaluží, bláta nebo zbytečným ponecháním motoru stojícího
vozidla v chodu,

hodnocení

2x

Ponechme stranou, že by se to asi nelíbilo na STK.

Do jakého auta byste to chtěl namontovat? Jak byste to chtěl napájet? Ta houkačka z vlaku těžko bude na 12 V, pokud vůbec bude elektrická. Spíš bych tipoval na tlakovku, jako u kamionů. Máte v osobáku dostatečně silný kompresor, nebo byste v autě kvůli tomu vozil potápěčskou bombu?

To je pre "tunera" v siltovke s malym perom len drobny problem :)

hodnocení

2x
K té siréně z lokomotivy mě zajímá, jak to uděláte technicky? Asi je jich více druhů, máte stlačený vzduch nebo dostupné provozní napětí?
Co se týká zabránění v jízdě policistou, není to tak jednoduché, jak se někteří domnívají. Policista může zabránit jízdě pouze z důvodu daných zákonem, a to: zakonyprolidi.cz/...
Montáž nějaké sirény na auto není závada v technickém stavu, která bezprostředně ohrožuje ostatní účastníky provozu. Pokud není namontována tak, že se o ní zraní nějaký chodec který by dopadl na kapotu, jako to měl jeden můj známý na felicii.
K tomu aby vám byla zkrácená TP na 30 dnů z důvodu závady typu B, by vás musel policista poslat na STK a tam by museli takovou závadu technik najít. Na silnici by to mohla udělat pouze silniční technická kontrola, která se však zabývá pouze vozidly kategoriî M2, N2, M3, N3, O2, O3
Tady si můžete vyhledat, jaké závady existují v souvislosti s klaxonem dlprofi.cz/...

Děkuji za konkrétní upřesnění *palec*

hodnocení

0x

Víte jak se napájí klakson z vlaku, páč já pamatuji napětí ve vlaku 50V, ale to bylo kdysi.

Nebo je to na vzduch?

bluedream94
hodnocení

Ano na vzduch

hodnocení

0x

Klakson z vlaku je na vzduch. Raz si to dal kamarát na Tatru 148 a len trochu to trúbilo, 8 atm vzduchu bolo málo,aby to malo silu ,no ak si za auto na guľu pripnete motorový kompresor,tak to snáď bude dobre znieť.

hodnocení

0x
Prodávají se fanfáry s kompresorem na 12V a zvuky to má všelijaké, určitě si nějaký vyberete.. Já mám na jednom autě se zvukem "lakukaráča" lacucaracha.. Mrkněte na YouTube..
07.05.22 00:19

*alene*

*mir*

*smich*

;)

hodnocení

0x

Pokud ponecháte i původní klakson a povezete náhodou i vlakovou sirénu (na jiný spínač) ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]