Nejste přihlášen/a.
Ahoj čím mazat náboje kol? alu disk vždy přílne a nejde sundat
runner2 Samozřejmě, je nesmysl mazat celou plochu, ale pouze středící kroužek a úkos matic/šroubů. Nicméně, i tak se ty šrouby neustřihnou.
Tak zrovna rady novináře Vaculíka mi přijdou sice lepší než rady "odborníka "Michalce" na autozine, ale i tak není to odborník,jen pisálek , takže jeho rady bych až tak vážně nebral. a pokud se trochu mázne-nic se neděje a ustřihnutí šroubů? na namazyném náboji kola? pokud se nepoužijí nějaké blátive no name šrouby ale šrouby z výroby, tak to nehrozí. Viz před cca2? měsíc tu byl dotaz že jelx stovek kilometrů, včetně dánice v Německu v rychlosti vyšší než 150 a jen se 2 šrouby (matně pamatuji, že jel dokonce z Francie!). Do prčice, teď jsem zjistil, že dpovídám na dotaz pl roku starý! ale to nic na věci nemění.
Ano, ano - to je i tady takový lidový folklór dohady jestli mazat/ nemazat
Já měnil kola u všech čtyř aut co máme doma minulý víkend. A jako vždy - šrouby mažu grafitkou, středy obyč vazelínou, aby to nepřirezlo. Ono už řídím poměrně dost dlouho a už jsem viděl spustu nerovných soubojů se zarezlým šroubem, nebo přirezlým liťákem. Takové akce si nechám klidně ujít ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.