Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mazat náboje kol?

Od: copper odpovědí: 12 změna:

Ahoj čím mazat náboje kol? alu disk vždy přílne a nejde sundat *zed*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sirokko
hodnocení

5x

Jo, měděná pasta je vhodná. Jinak sundat to jde tak, že povolíš matice/šrouby, jen trochu pár závitů a párkrát autem razantněji za jízdy zakejveš, až to udělá lup! Vždy jedno kolo, ať víš, které povolilo. Samozřejmě někde bokem, ne na silnici.

jenda22
hodnocení

2x

Je to čistější napřed očistit a pak stříknout bezbarvým voskem na dutiny.

re4zon
hodnocení

1x
Medenou vazelinou napriklad. Trochu! Jen tak aby tam neco bylo. Mnozstvim o velikosti hrasku namaznu cely naboj.
runner2
Vazne mazete plochu naboje? Nehrozi strihnuti sroubu? Treni mezi diskem a nabojem je zadouci.
Ja po ocisteni naboje ocelovym kartacem mazu voskem jen stredici krouzek naboje. A kola jsem zatim vzdy sundal.
sirokko

runner2 Samozřejmě, je nesmysl mazat celou plochu, ale pouze středící kroužek a úkos matic/šroubů. Nicméně, i tak se ty šrouby neustřihnou.

coppee
05.05.22 18:03
re4zon
Vazne mazu. Ale kvalitni medenou vazelinou a v takovem mnozstvi, ze to neni ani na pohled poznat. Na treni se to pri te vrstve neprojevi nijak, na korozi znacne. Znam i patlala, co to maze tunou indulony a taky mu jeste kolo neupadlo, akorat od toho ma zaflakane vse okolo, nastesti ma stary vrak bez abs.
copper
re4zon
Tak se neptej, precti si to rovnou v radobyodbornych clancich.

Tak zrovna rady novináře Vaculíka mi přijdou sice lepší než rady "odborníka "Michalce" na autozine, ale i tak není to odborník,jen pisálek , takže jeho rady bych až tak vážně nebral. a pokud se trochu mázne-nic se neděje a ustřihnutí šroubů? na namazyném náboji kola? pokud se nepoužijí nějaké blátive no name šrouby ale šrouby z výroby, tak to nehrozí. Viz před cca2? měsíc tu byl dotaz že jelx stovek kilometrů, včetně dánice v Německu v rychlosti vyšší než 150 a jen se 2 šrouby (matně pamatuji, že jel dokonce z Francie!). Do prčice, teď jsem zjistil, že dpovídám na dotaz pl roku starý! ale to nic na věci nemění.

hodnocení

1x

Ano, ano - to je i tady takový lidový folklór dohady jestli mazat/ nemazat *smich*

Já měnil kola u všech čtyř aut co máme doma minulý víkend. A jako vždy - šrouby mažu grafitkou, středy obyč vazelínou, aby to nepřirezlo. Ono už řídím poměrně dost dlouho a už jsem viděl spustu nerovných soubojů se zarezlým šroubem, nebo přirezlým liťákem. Takové akce si nechám klidně ujít ...

wesley
hodnocení

0x
Textar CeraTec. Měděná pasta prý není vhodná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]