Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacené pojištění má hradit původní majitel

Od: majkll odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

o víkendu sem prodal auto s tím, že kupujícímu sem sdělil ať si od úterý hradí povinné ručení sám. Ve smlouvě máme uvedeno "Kupující bere na vědomí, že prodávající bezprostředně po podpisu smlouvy zruší pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem motorového vozidla a kupující je tedy povinen bezodkladně vozidlo pojistit". V pondělí sem vozidlo následně přepsal na nového majitele. Zašel do pojišťovny abych zrušil povinné ručení. Na pojišťovně mi bylo řečeno, že pokud nebude vozidlo pojištěno od mého zrušení tak budu platit případné nedoplatky já. Proč bych měl platit za něco co již nevlastním? Doložil sem, že vozidlo má jiného majitele. Přece není moje starost, že nový majitel neplatí povinné ručení. Dokonce si ani nevyzvednul nové doklady k vozu. Pokud vím, tak pojištění lze sjednat i jen s SPZ nebo VIN kodem a údaje následně doplnit později. Takže proč mě pojišťovna tak straší? Pán na pobočce pojišťovny tedy nijak tvrzení nedoložil ale mají to tak lidem říkat.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Lžou vám,jako když tiskne! Podobné nesmysly mi taky říkali! Že prý bude nepojištěné vozidlo..bla bla..A já na to odpověděl, že to přece je starost nového majitele, který je zapsán v TP!

jenda22
hodnocení

2x
Tomu panovi na pojistovne predejte proti podpisu vypoved stavajiciho pojisteni z duvodu zmeny majitele a k tomu muzete pridat kopii kupni smlouvy. To by melo stacit.
majkll
hodnocení

Zeptal se mě, zda nový majitel bude povinné ručení platit a od kdy. Takže sem řekl, že já ho ruším k dnešku tady mám velký technický průkaz kde je již nový majitel a smlouvu o prodeji. Nic vidět nechtěl ani si nekopíroval. Podepsal sem zrušení povinného ručení z důvozu změny vlastníka a hotovo. Následně mě upozornil na to, že si mám pohlídat ať je to zaplacené od nového majitele jinak pokuty od ČKP platím já.

Nesmysly a lži! Píšu vám to..Nemyslete na to!

asd1
hodnocení

1x

Jen tě vodil za nos abys to nezrušil, každý prachy dobrý *smich* Na tyhle funguje aby ti to dal písemně, pak je doklad co ti radil a on moc dobře ví že to je protiprávní a písemně to nedá. Nebo "jednání zaznamenávám" a nahrávat, pak taky přestane lhát protože je důkaz co říkal. Klasický šmejdi, moc dobře ví jak to je a jen zkouší ulovit hejla.

Máš povinnost bez zbytečného odkladu pojišťovně oznámit změnu vlastníka (= ca do týdne), dnem oznámení vlastníka pojištění končí. Vlastníka určuje kupní smlouva která může být i ústní, pojišťovna nemá žádný nárok vyžadovat předložit nějaké přepisy v techničáku apod.

Od změny vlastníka POV mít nemusíš, to je jeho starost, pokud on POV nemá a po čase ČKP osloví tebe s výpalným, tak kupní smlouvou doložíš že v období jsi nebyl vlastník a jde to mimo tebe..

hodnocení

0x
Před asi patnácti lety jsem byl na ČPP pojistit jedno z mých aut na dojetí.Paní na mě začala vřešťit, že u nich mám nějaké storna pojištění pro neplacení.. NESMYSL! Ptám se tedy za jaké konkrétní auto a dělala, že hledá a samozřejmě nic nenašla.."Tak jsem se teda asi spletla" Od této pojišťovny ČPP mi chodily složenky na nesmyslné částky.. neodpovídalo to čtvrtletním splátkám..(nebyly to nedoplatky!) Když jsem pátral,za co to tedy je ..tak mi na infolince sdělili, že NIC nedlužím.. Pojišťovny jsou a byly pěkné samice od prasátek;) Pochopitelně někteří jejich zaměstnanci..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]