Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz k trvalému vyřazení z evidence. Před třemi lety jsem zakoupil osobní vůz a přihlásil ho dle svého bydliště v okrese JH. Mezitím jsem změnil trvalé bydliště, nyní okres TA. V technickém průkaze je však zapsáno stále původní bydliště v okrese JH. Na kterém úřadě mám vyřazení z evidence provést? Děkuji
tam kde je vozidlo původně vedeno se pracovnice nedostane do počítače, tedy do programu - elektronického registru, protože nahlášením změny trvalého bydliště na evidenci obyvatel se tato změna projeví v registru vozidel tak, že je pro jiné úřady s jinými správními obvody s výjimkou toho, kde má žadatel momentálně trvalé bydliště nepřístupný , je totiž propojen s registrem obyvatel...zákon Vám ukládá žádat na úřadu v místě svého trvalého bydliště, přestěhování jste tam měl nahlásit s velkým a malým TP do 10 dnů od vzniku změny...zákon také jasně vymezuje místní přáíslušnost úřadů, jedině úřad, v jehož správním obvodu máte trvalé bydliště je oprávněn řešit Vaše žádosti, jiný úřad k tomu nemá ze zákona právo, a i kdyby nějaký úkon provedl, byl by od počásku neplatný...To je poznámka navíc pro Jardu, je to dáno zákonem, a ne buzerací a svévolí úředníků, kteří vás posílají tam kam patříte...tedy kam spadáte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.