Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení z evidence

Od: mikim odpovědí: 2 změna:

Mám dotaz k trvalému vyřazení z evidence. Před třemi lety jsem zakoupil osobní vůz a přihlásil ho dle svého bydliště v okrese JH. Mezitím jsem změnil trvalé bydliště, nyní okres TA. V technickém průkaze je však zapsáno stále původní bydliště v okrese JH. Na kterém úřadě mám vyřazení z evidence provést? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tam kde je vozidlo vedeno, nebo na svém zažádat změnu.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

tam kde je vozidlo původně vedeno se pracovnice nedostane do počítače, tedy do programu - elektronického registru, protože nahlášením změny trvalého bydliště na evidenci obyvatel se tato změna projeví v registru vozidel tak, že je pro jiné úřady s jinými správními obvody s výjimkou toho, kde má žadatel momentálně trvalé bydliště nepřístupný , je totiž propojen s registrem obyvatel...zákon Vám ukládá žádat na úřadu v místě svého trvalého bydliště, přestěhování jste tam měl nahlásit s velkým a malým TP do 10 dnů od vzniku změny...zákon také jasně vymezuje místní přáíslušnost úřadů, jedině úřad, v jehož správním obvodu máte trvalé bydliště je oprávněn řešit Vaše žádosti, jiný úřad k tomu nemá ze zákona právo, a i kdyby nějaký úkon provedl, byl by od počásku neplatný...To je poznámka navíc pro Jardu, je to dáno zákonem, a ne buzerací a svévolí úředníků, kteří vás posílají tam kam patříte...tedy kam spadáte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]