Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych poradit. Koupil jsem Fabii 2 a byly tam liťáky, teď jsem to sundal a nevím zda je v pořádku rozměr disku a pneu. Pneu asi ano to je: 195/55 R15 H
Na disku vyraženo: ET 38, 6,5JX15H2
Může tam takový disk být? Je to nějaký problém, v techničáku jsem to nenašel, je to ET problém? Vůbec se v tom nevyznám...
Papírově v pořádku to není, kombinace gumy široké 195mm a disku širokého 6,5" v techničáku není. Jsou tam zapsané disky široké 6" s gumou š. 185 nebo 195. Na druhou stranu, když je pro disk široký 6" povolená guma 195 i 185 mm, mělo by to fyzicky fungovat i u šířky 6,5". Já jezdím už 13 let na plechových discích s blbým ET a nikdy nikdo to nekontroloval a to je to vyražené na plecháčích z vnější strany. Na liťákách je to zevnitř, tedy nedostupné. Bavíme se o 12 milimetrech rozdílu v šířce disku. Dle mého to nemá nikdo šanci pohledem poznat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.