Po proražení vany a její opravě se ozvalo “klepání”
Od:smejkyodpovědí:9změna:
Zdravím, tento dotaz bude trochu zdlouhavý protože musím popsat celou situaci, snad to pochopíte. Jednou jsem prostě jel se svým leonem ARL a z ničeho nic zablikala červená olejnička, auto jsem okamžitě zastavil, po chvilce kontroloval olej a bylo ho akorát, tak jsem to nějak neřešil a je pak dál, jenže se to stalo znovu tak jsem to jednou ignoroval ale po druhém pípnutí motor bez oleje, ztráta výkonu a chcípl sám, po chvilce jsem si všiml proražené vany (ano jsem ko*ot, ale prostě mě to nenapadlo se podívat dřív) auto bylo odtaženo do servisu kde byla vyměněná vana atd, s mechanikem jsem se domluvil, že to opraví a pak zjistí, jestli jsem tonzadřel nebo ne. Byl jsem ujištěn, že se tak nestalo, auto jsem si vyzvedl a při cestě domů asi po 50km divné nepravidelné “klepání” či jak to nazvat a po chvilce také kontrolka oleje, okamžitě jsem zastavil, oleje tam bylo dost a opět odtah do nejbližšího servisu. Jenže co teď? Mám uhánět mechanika který mě ujišťoval, že auto je provozu schopné a řešit to s ním? (Mimochodem nezvedá telefon). V druhém servisu při rychlé “kontrole” mi řekl, že se to nechová jako zadřený motor, ale že to nemůže říct takhle na rychlo, pak čuchal i k víčku od oleje a prý smrděl divně. Takže čekám na verdikt až na to bude mít čas. Jak by jste tohle řešili vy?
Když jste jel tak dlouho, až ten motor sám chcípl, tak to přidřený stejně bylo. Ale poctivou rozborku a kontrolu mazaných lloch byste stejně platit nechtěl, navíc by to tak jako tak vedlo k té samé opravě, co teď, takže mechanika asi nemá smysl z nečeho vinit.
počítám že to bude mázlí na klice a bude tě čekat bud GO motoru nebo jinej motor
smejky
A dalo se to poznat už když mi měnil tu vanu? Jde mi o to, jestli ho můžu uhánět a chtít po něm třeba nějakou úhradu, když mi měl zjistit jestli se s tím něco stalo
Vy jste si vůbec nevšiml, že jste jen tak někde nakřápnul vanu a že jezdíte se suchým motorem a teď chcete vinit nějakého mechanika? Pokud s tím autem nejezdí ještě někdo jiný,tak nechápu přehlídlou prasklou vanu..Mechanik co vanu měnil by musel rozebírat celý motor,aby vám řekl,jestli se nic nestalo.To by byl cenový masakr,jak vam tu píšou ostatní..Motor se točil a měl normální zvuk,tak vám jen vyměnil vanu..Jde o to,jak moc jste jí nakřápnul a jestli se nezničil navíc sací koš olejového čerpadla atd... Každopádně ta jízda do chcípnutí motoru bude příčinou všeho
Já bych řekl, že to zadřený je. Ta nová vačka je nejspíš opět na výměnu a jelikož to není něco co by se normálně měnilo tak je ten motor stejně už dost jetej a osobně bych ho možná i se zbytkem auta poslal na vrakac. Teda záleží jak je to starý a kolik stojí jinej funkční motor. Co se týká servisu tak bez papíru máte smůlu a s papírem záleží jak se k tomu postaví. Když vás pošle do háje tak zbývá soud, ale výsledek bude za dlouho a není jisté, že vyhrajete.
smejky
Tak auto je v celkem dobrém stavu na ten věk, kdyby ne tak to neřeším a jde hned pryč. Papír mám, ale pouze výměna oleje, vany + práce. Prý to byl projet a vše v pohodě, akorát si všiml ložiska u spojky ale o tom jsem věděl. No nikdy jsem se s tím nesetkal, tak právě bych chtěl slyšet něčí názor než to s ním začnu řešit. Prozatím díky
Za mechanikem to jde jen částečně - pro zjištění stavu by musel motor rozebrat a kouknout na šály na klice, ty nejspíš budou vydřený. Asi jen vyměnil vanu nalil olej a jedem. Jelo to tak dál nic neřešil. Asi tak za vadu nemůže jen jí neopravil, ale kdyby to rozhodil tak by cena byla vyšší o to všechno.. Hlavník viník je blondýna co s tim jela do zdechnutí
Klepání tipuju na klice (vydřený šály), vydřenýho toho může být víc - vačka, klidně i chycený válce/písty když to chcíplo samo. Pokud si to nezgenerálkuješ sám, tak má smysl spíš sehnat jiný motor od někoho solidního..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.