Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prohlídka řidičů po 80 letech

Od: tondaa® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, jsem senior a poslední lék. prohlídku jsem absolvoval v listopadu 2020. Platnost na 2 roky, t.j. do listopadu 2022. V listopadu 2021 jsem dosáhl věku 80 let.

Platí mně tedy prohlídka do listopadu 2022, nebo musím v době dosažení 80 let v listopadu 2021 na novou prohlídku.

Děkuji za odúpověď.

T.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Řiďte se platností daných protokolů lék. prohlídek.

Dopusud jste to dělal jak těch min. 10 let?

hodnocení

2x

Platí 2 roky,tedy do listopadu 2022.

hodnocení

2x

3) Držitel řidičského oprávnění, který není osobou uvedenou v odstavci 1, je povinen se
podrobit pravidelné lékařské prohlídce nejdříve šest měsíců před dovršením 65 a 68 let věku
a nejpozději v den dovršení stanoveného věku, po dovršení 68 let věku pak každé dva roky.
Pouze tyto osoby s sebou musí vozit doklad o zdravotní způsobilosti podle § 6 odst. 7 písm. d)
a na výzvu ho předložit policistovi ke kontrole.

zákon 362/2000

překlep - 361/2000 Sb.

362 je taky o papírech, ale ne na auto ... o cenných papírech :)

omlouvám se, je to překlep, 361/2000

hodnocení

2x

Každé dva roky, jako doposud...v předpisech není nikde uvedeno, že se mění termín prohlídek po 80 letech věku; prostě teď začíná v 68 letech a následně každé dva roky. Jen na okraj... pokud byste musel navštívit lékaře v době dosažení 80let věku , pak od listopadu 2021 jezdíte neoprávněně...a to není pravda, máte prohlídku do listopadu 2022...

zam
hodnocení

0x

Ano,musíte nejpozději v 80 na prohlídku.

Co to pindáš?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]