Nejste přihlášen/a.
Ja nevim, co na tom nechapete. Mate proste (osobni, silnicni) motorove vozidlo. Z legislativniho hlediska je HV nejak definovano, Vy vsak tuto definici nesplnujete. Myslete si tedy, ze mate "veteranske vozidlo", tento pojem (myslim) legislativa nijak neovymezuje.
To neni o slovickareni. Je to jenom nejaka definice pojmu, se kterym pak zakony/vyhlasky atd. pracuji. Laicky by slo rici, ze HV je vozidlo na "veteranskych znackach".
Bílé SPZ, plná pojistka, denní provoz = běžné auto.
Nepíšeš, zda je testace klubová i krajská.
Splnit je potřeba obě. Možná někdo přeměnu na HV nedokončil a stačí jen vyřídit zelené značky a pojištění.
Pak ale nemůžeš jezdit denně jako nyní na bílých SPZ.
Tedy až budeš vlastnit průkaz HV a zelené RZty, pak jsi veterán - > historické vozidlo.
plná pojistka -> to je právě ono slovíčkaření.
Taky na to nejsem "expert", proto si nerozumíme.
...
To je jako kdybych měl papír plné moci a vozidlo stále jezdilo na jméno předchozího majitele a já říkal, že je moje.
Ono by bylo moje podle kupní smlouvy, ale kdybych jí neměl, tak je stále psané na předchozího podle registru a v případě nehody se řeší majitel v registru a ne v kupních smlouvách. To až možná soudně.
Nehledej v tom 1:1 podobnost s veteránstvím, ale je to dle mého shodně podobné.
Jsi na půli cesty k průkazu, aby nevyhodil jsi staré SPZ a nemáš zeleňáky s veteránskou průkazkou... bohužel
Gumidku: i se zelenýma můžeš jezdit denně. Nesmíš to akorát používat k podnikání...
Pokud jde o testaci na bílý značky, tak lepší jak výměna za zelený. pokud dojde k nehodě, tak pro pojišťovnu jde o veterána a ne o starý auto s cenou šrotu
Mám auto starší padesáti let, na bílých notách. Testaci jsem ani nedělal, když jsem se o to zajímal, nestálo to za to. Posuzovali by původní stav vozidla, lak a spoustu dalších věcí. Navíc, tuším, se testace pravidelně opakuje. Jediná výhoda, pokud bych to poslal na veterána, by byla nižší pojistka, to mi za to nestojí. Takže mám staré běžné auto v normálním provozu. Sranda s tím bývá na STK, nějak tápou...
Gumídku, tuším jsme to tu už řešili, zprovoznil jsem tam v motoru diagnostickou zásuvku, praprapraOBD II. Nepasují jim konektory a počítač. Navíc nedávají záznam ve VT ohledně kol. Prostě patnáctky, nic víc...
A ještě - kapotu otevřít neumí, páčka je v kastlíku, sytič je automatický, bimetal přes hřebínek, proto mi na karbec nesmí nikdo sahat...
... páčku pod palubkou kupodivu našel, ale nedokázal z venku kapotu odskočenou 1cm odjistit dál, aby šla otevřít celá a zapřít tyčkou...
Já si pamatuji, jak jsem kdysi kroužil kolem embéčka a hledal, kudy se to tankuje a kde je rezerva. U moskviče repete s tankováním, kámoš na stodváce (odkojený fáčkem a výše) hledal baterii a kámoška u stodváci dolívala vodu do ostřikovačů a vešlo se jen půl deci. Trefila se do nádobky na brzdovku.... Se starými křápy je sranda...
To ,že je vozidlo veterán,určujú určité pravidlá a kontroly a nie značky. Vozidlo ,ktoré je schválené ako veterán,môže mať normálne značky,ako aj veteránske,samozrejme,že len jedné. No potom musí splňovať aj podmienky pre prevádzku pre dané značky. Legislátívne sa dá z normálnych značiek dať auto na veteránské značky,ak vozidlo spĺňa predpoklady,no opačne to už nejde. A čo sa týka STK a EK,tak jej úroveň je daná homologizáciou výrobcu v danom čase výroby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.