Nejste přihlášen/a.
Bylo mi diagnostikováno odcházející ložisko spojky. Znamená to výměnu celé spojky nebo jen toho ložiska?
doplněno 29.04.22 09:43:
C8 dvoulitr
2x
Benzín nebo ropa?
Ono je toto ale jedno,pokud se rozebírá dp se měnit vše-přítlačný kotouč, ložisko, lamela a dp navíc i guferamin na klice.Jde o to že se musí oddělit převodovka od motoru (vypustit olej, vyjmout poloosy, vyvěsit motor, a vyndat převodovku ven nebo aspoň spustit na zem )a pak opětovná montáž-po výměně dílu, když se pak po pár kom vysype lamela nebo kotouč=opět celé demontovat, Proto je lepší vyměnit vše, z jedné vody načisto-ušetří se v supmáru čas, práce i peníze, máte to pak na min 100 000km v pohodě! Na jednom autě mi v minulosti vyměnili jen přítlačný kotouč a na zbytek se vyserýnkovali.po cca 2000km? na cestě cca200km od domova se spojka totálně podělala a byl jsem (naštěstí to dehet zvládnul!) nucen jet jen na 5°.Na jednom místě, žel přejezd a do kopce jsem se pokusil podřadit na 3° a pak opět na 5° vyšlo to. Doma již nešlo ani vyřadit-takže podélné parkoviště a brzda s odstaveným plynem a přískoky zaparkovat
Vy jste psal že jezdíte hodně (pokud si nepletu dle nicku dvě různé osoby), takže tím spíš celý set + gufera!
0x
Stejně je vidět, že tomu moc nehovíte, a zvlášť pokud třeba historii neznáte a spojka jako díl by byla extrémně drahá, budete muset dát na názor servisu, jestli je lepší ji vyměnit.
Myslíš že tam spojka neni a nemá ložisko? Tak asi tam je parní stroj a ventily k pístu, nebo elektromotor ![]()
Bavoráka nemám, takže se hádat nebudu. Ale mám Jeepa v automatu a tam žádná klasická spjka s ložiskem není. Dokonce mi tam chybí i spojkovýpedál. Je tam sice několik "spojek", ale ty jsou součástí převodovky a ložiska se u nich běžně nemění.
A jestli něco pohání parní stroj, veverka v kolotoči, nebo perpetuum mobile není pro existenci spojky podstatné.
Jasně že i automat má spojku (nebo dvouspojku) a jsou tam i ložiska...
O parním stroji zmínka proto, že ten spojku nepotřebuje ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.