Nejste přihlášen/a.
Bylo mi diagnostikováno odcházející ložisko spojky. Znamená to výměnu celé spojky nebo jen toho ložiska?
C8 dvoulitr
Benzín nebo ropa?
Ono je toto ale jedno,pokud se rozebírá dp se měnit vše-přítlačný kotouč, ložisko, lamela a dp navíc i guferamin na klice.Jde o to že se musí oddělit převodovka od motoru (vypustit olej, vyjmout poloosy, vyvěsit motor, a vyndat převodovku ven nebo aspoň spustit na zem )a pak opětovná montáž-po výměně dílu, když se pak po pár kom vysype lamela nebo kotouč=opět celé demontovat, Proto je lepší vyměnit vše, z jedné vody načisto-ušetří se v supmáru čas, práce i peníze, máte to pak na min 100 000km v pohodě! Na jednom autě mi v minulosti vyměnili jen přítlačný kotouč a na zbytek se vyserýnkovali.po cca 2000km? na cestě cca200km od domova se spojka totálně podělala a byl jsem (naštěstí to dehet zvládnul!) nucen jet jen na 5°.Na jednom místě, žel přejezd a do kopce jsem se pokusil podřadit na 3° a pak opět na 5° vyšlo to. Doma již nešlo ani vyřadit-takže podélné parkoviště a brzda s odstaveným plynem a přískoky zaparkovat
Vy jste psal že jezdíte hodně (pokud si nepletu dle nicku dvě různé osoby), takže tím spíš celý set + gufera!
Myslíš že tam spojka neni a nemá ložisko? Tak asi tam je parní stroj a ventily k pístu, nebo elektromotor
Bavoráka nemám, takže se hádat nebudu. Ale mám Jeepa v automatu a tam žádná klasická spjka s ložiskem není. Dokonce mi tam chybí i spojkovýpedál. Je tam sice několik "spojek", ale ty jsou součástí převodovky a ložiska se u nich běžně nemění.
A jestli něco pohání parní stroj, veverka v kolotoči, nebo perpetuum mobile není pro existenci spojky podstatné.
Jasně že i automat má spojku (nebo dvouspojku) a jsou tam i ložiska...
O parním stroji zmínka proto, že ten spojku nepotřebuje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.