Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena diagnózy opravy

Od: fordfocus odpovědí: 23 změna:
Ahoj, mám ford focus 1.6 2003. Dnes jsem ho dal do servisu protože ruční brzda neudrží větší kopce. Byl jsem domluven, že mi zavolají kolik by to stalo, až se na to podívají.
Odpoledne mi volali, že to chce vyměnit lana a stalo by to 6500. Protože autu konci na konci roku technická, jejíž prodloužení by stalo dost peněz, rozhodl jsem se do toho nejit.
V servise chtějí 1000 za práci/diagnózu. Chtěl jsem se zeptat jestli to je Ok cena?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Jistě vám při vzetí auta do servisu sdělili,kolik bude stát zjištění závady,ale vy jste se asi neptal...,případně na předávacím protokolu bývá předběžná cena...obvykle 10.tis.
fordfocus
hodnocení

Ano, neptal jsem se. Myslím, že na protokolu, který jsem podepisoval o tom nic nebylo.
Spíš mě zajímá, jestli to je běžný standard, nebo mě chtějí napálit. Jedna se o moje první vozidlo a ani tomu nějak nerozumím. Takže proto se zajimam. Ciste laicky mi totiž přijde ze na diagnostice nemohli strávit tolik času, ale třeba se pletu.

hodnocení

0x

Aby zjistili, co s tím je, co je potřeba vyměnit a kolik by to stálo, musejí na vašem autě pracovat. Mají pracovat zadarmo?

fordfocus
hodnocení

Určitě ne. Jak píšu výše, spis se informují než ze bych si stěžoval. Ale cekal jsem spis cenu kolem 500. Cekal bych ze diagnostika tohoto problému proběhne třeba za 30 minut
asd1

Diagnostika lanovodů je max. 5 minut - koukne pod auto jak vypadá bowden a zahejbe s lankama jestli jdou lehce...

Nic o tom nevíš.

hodnocení

0x

Blokuješ jim zvedák, takže najetí na zvedák, zvednutí, sundání kol, sundání bubnů, diagnostika stavu co je uvnitř a co s ehne a nehne, složení zpět, nasazení bubnů, kol, sundání zvedáku, vyparkování auta z dílny.

Cca hodina práce k ničemu.

1000kč je zcela vpořádku.

Za 500kč si možná lehnou pod auto na ulici a projedou s tím, že bez rozebrání dál nemohou tušit, což je logické.

doplněno 28.04.22 21:27:

Představ si, že tě odvezou sanitkou na ARO a tam zjistí, že jsi simulant.

Bude to zadarmo?

...

To jsou opravdu dosti blbé otázky, ale omluvá neznalost.;)

fordfocus
hodnocení

Ok, díky za vysvětlení. Vážně jsem to nemyslel zve, spis me to prekvapilo :)

Já to taky nemyslel zle ;).

Mě zase překvapila cena energií...*uf*

Mě dostavá cena 6500kč za vyměnu lanovodú pokud to teda nehodlali menit komplet - pakny samostavy péra možna prasatka pokud sou vzadu bubny
Tazatel tomu nerozumí..Za lanka je to hodně.Ale za komplet je to ok.Pepa z garáže to možná udělá za míň.Tazatel musí shánět někde v levnějším kraji..

dabel, podle mě komplet. Nikdo totiž bubnovky nekontroluje a všichni to nechají dojít do nefunkčního stavu, kdy se mění vše...

doutnak, jestli to nějaký starý dědek bývalý traktorista z hospody udělá za flašku kdoví jak, potom jo :)

Tak zrovna bubnovky by snad traktorista zvládnout mohl.. Záleží jaké jsou tam samostavy..Zrovna teď jsem narazil na jednom autě na špatně poskládané brzdy..a nebylo to poprvé..I na autě ze servisu to bylo sestavené kolikrát špatně..
asd1

"Vyměnit lana" mi rozhodně nezní jako kompletní brzdy ;) A tam nesedí ani cena, servis by totiž nahodil tak desítku *smich* Holt ho borec vyhodnotil jako hejla tak zkusil lana za 7k...

asd1... pokud mám kšeft a nemám volnej termín, tak se líp říká za lepší prachy nežli táhni a jdi jinam.

No a i kdyby hejl řekl, že jo, tak ty lana za ty prachy udělám i na ulici nebo na trávě na zahradě.

bnnn
hodnocení

0x
Záleží kam se to dává, tohle je cca cena autorizaku/lepšího servisu v hodinovce, normálně hodinovka je 300-500, tahle práce je nanejvýš hodinová... Takže tak

asd1
hodnocení

0x

Máš kotouče nebo buben?

V každém případě s tou cenou je pošli do hajzlu. 1k za zjištění závady jim bohužel zaplatit musíš. Pro příště, cena za zjištění závady se domlouvá předem.

Vyměnit lanovody je práce na hodinu a cena lanovodů (zadej přesně svoje auto):

Tažné lanko, park/...

Za ty prachy můžeš dát úplně nový zadní brzdy i s třmenama/ kotoučema...

*smich* Zapomněls připočítat cenu montérek.

tomaso
No já před pár lety naivně se pustil do výměny lanka sám a litoval jsem... musel ven skoro celý středový tunel, sedacka,aby šel vysroubovat nějaký šroubek...no za hodinu by to měl někdo kdo už to xkrat dělal a pamatuje si přesně co a jak...

asd1

kdo už to xkrat dělal a pamatuje si

Což se u servisu dá předpokládat *smich* U Focuse sedačku vyndavat opravdu nemusíš, jde to celý zespoda..jj gumid, když něco nechci dělat tak nahodim raketu, a když přesto kejvne tak to holt za ty prachy přežiju *smich*

6,5k za výmenu lanovodů je fakt "trochu dost", opravdu to je materiál pětikilo (dobrá, servis litr protože si připlácí za rozvoz 2x denně) a práce na hodinu...

@asd1 Vůbec nevíš nic o práci autoservisu. S největší pravděpodobností se nejedná jen o výměnu lanovodů, ale i o rozhýbání a výměnu kdečeho. Servis nemůže předběžnou cenu zvedat 3x za den, aby mu volal - jo tak to nebudou jen lanovody, ale i pakny - hleďte pakny nestačí, je potřeba i prasátka...

Těch šest a půl tisíce za repasi zadních brzd a výměnu lanovodů, aby to brzdilo, je realita. Když se mu to nelíbí, jeho problém. Servisy momentálně neví, co dřív. Jejich největší problém není shánět zákazníky, ale mechaniky...

joudic*
za lanko na focusu chteli po me 500
tomaso
Asd1: což běžný servis,který dělá všechny značky si asi nebude pamatovat,jak na to u každého auta. U mě byl velky rozdil, podle toho jakou ze 4 verzi loketní opěrky mám, jestli je tam 220 zásuvka nebo ne, pak jsou šrouby jinde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]