Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klimatizace chladí pouze na nejnižší teplotu

Od: jarin* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

pred časem jsem tady psal dotaz, kdy jsem měl pocit, že klimatizace nechladí. Nyní jsem zjistil, že když nastavím teplotu na nejnižší stupeň tak z toho nějaký studený vzduch jde. Když ale trochu přidám teplotu, ale stále v rámci modrého pole, tak jde z výdechů teplý vzduch z venku.
Už jsem si myslel, že může být problém v ovládacím panelu, nicméně v rámci teploty topení když nastavím na červené pole, jde z toho teplý vzduch, když na modrý tak neohřívaný.

Když pustím klimatizaci se studeným nebo ohřátým motorem na 70 stupnu, sahara se nespustí. Když mám puštěnou klimatizaci a ohřátý motor, tak se sahara zapne, ale pokud klimatizaci 5 minut před příjezdem vypnu, vypne se i sahara.

Mám srovnání se 159 se stejným motorem 1.9 JTD 8v, sahara se zapne pokud je puštěná klimatizace a motor ohřátý aspon na 60-70 stupnů. A zůstane běžet dokud nevypnu motor i když vypnu klimatizaci 5 minut před příjezdem na místo.

Myslím, že tak by to mělo být i u 147čky. Nabízí se otázka, jestli může být problém v čidlu nebo to dělá málo náplně. Příjde mi, že to i málo chladí na volnoběžných otáčkách.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Asi bude potřeba seřídit vzduchové klapky, asi to nezavírá dostatečně průtok přes výměník topení, teprve plný výkon to "přefoukne".

jarin*
hodnocení

Tak jsem dělal diagnostiku přes Mutliecuscan, klimatizace spíná (relé cvaká), ventilátor sahary se pustí na první i druhou rychlost, i když přerušovaně...ale to tak asi má být v rámci testu. Jediné co hapruje jsou směšovací klapky prutoku vzduchu, když dám test akčínho členu, tak se ventilátory pustí na max a vyhodí to chybu.

hodnocení

0x

No a kdy naposled jste ji nechal zkontrolovat a doplnit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]