Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
pred časem jsem tady psal dotaz, kdy jsem měl pocit, že klimatizace nechladí. Nyní jsem zjistil, že když nastavím teplotu na nejnižší stupeň tak z toho nějaký studený vzduch jde. Když ale trochu přidám teplotu, ale stále v rámci modrého pole, tak jde z výdechů teplý vzduch z venku.
Už jsem si myslel, že může být problém v ovládacím panelu, nicméně v rámci teploty topení když nastavím na červené pole, jde z toho teplý vzduch, když na modrý tak neohřívaný.
Když pustím klimatizaci se studeným nebo ohřátým motorem na 70 stupnu, sahara se nespustí. Když mám puštěnou klimatizaci a ohřátý motor, tak se sahara zapne, ale pokud klimatizaci 5 minut před příjezdem vypnu, vypne se i sahara.
Mám srovnání se 159 se stejným motorem 1.9 JTD 8v, sahara se zapne pokud je puštěná klimatizace a motor ohřátý aspon na 60-70 stupnů. A zůstane běžet dokud nevypnu motor i když vypnu klimatizaci 5 minut před příjezdem na místo.
Myslím, že tak by to mělo být i u 147čky. Nabízí se otázka, jestli může být problém v čidlu nebo to dělá málo náplně. Příjde mi, že to i málo chladí na volnoběžných otáčkách.
Asi bude potřeba seřídit vzduchové klapky, asi to nezavírá dostatečně průtok přes výměník topení, teprve plný výkon to "přefoukne".
Tak jsem dělal diagnostiku přes Mutliecuscan, klimatizace spíná (relé cvaká), ventilátor sahary se pustí na první i druhou rychlost, i když přerušovaně...ale to tak asi má být v rámci testu. Jediné co hapruje jsou směšovací klapky prutoku vzduchu, když dám test akčínho členu, tak se ventilátory pustí na max a vyhodí to chybu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.