Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červeně označené kostky chodníku

Od: dayen944 odpovědí: 4 změna:

Zdravím, u náš je to s parkováním šílené, není kde. Chtěl bych se zeptat, co znamena červené kostky/snížené oproti ostatním na chodníku. Přechod není označen jak na silnici tak značkou. Mohou mi za to dát pokutu? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dejte foto.

Mohou mi za to dát pokutu?***ale z co pokutu, nač se ptáte?

hodnocení

0x

Není to cesta pro nevidomé

csbeton.cz/...

dayen944
hodnocení

Asi ano, vypadá to tak, každopádně to není nijak označené a ani ve značkách v autoškole jsem nic takovýho neviděl. Zabirám tam asi pár cm auta, každopádně v naší čtvrti je to tak široké, že to zabírá tak 1/1 a půl auta a je to pomaly na každém ****...nerušná/klidná část města, nechápu :)

makk

Nevím, kolik je "1/1 a půl auta" každopádně pokud to jsou značky pro nevidomé (nejedná se o dopravní značení, jde o to, že nevidomý cítí ty hrbolky a ví, že jde bezpečně po chodníku), tak ty jsou vždy na chodníku nebo přechodu, takže tam parkovat nesmíte bez ohledu na to, jestli tam tyto značky jsou nebo ne. Parkovat částečně nebo zcela na chdníku se smí poze pokud to je povoleno dopravní značkou IP11d,e,f nebo g.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]