Nejste přihlášen/a.
Neznámým pachatelem. Jedná se o zadní světlo a zrcátko. Dík za radu.
Seženeš jiný třeba z bazaru a vyměníš
Pokud to je pod kamerou tak jde viník dohledat = policii oznámit poškození atd., ale na 99% viníka nenajdou tak je to jen ztráta času..
Aha. A co takhle se dohodnout s kamarádem, že to byl on a z jeho p. ručení? Mám svůj osobní důvod, proč vymýšlím "ptákoviny". Tak mne prosím tolerujte.
Pak třeba pojišťovna zjistí, že se jedná o pojistný podvod a u soudu už se pak této ptákovině společně se soudcem pěkně od plic zasmějete.
Měl bych obavu, že se někdo z pojišťovny přijde podívat na kamarádovo auto. Taková nehoda musí zanechat stopy.
Já jen malý doplněk. Povinné ručení se správně jmenuje "pojištění odpovědnosti z provozu vozidla po pozemních komunikacích" a ne každé parkoviště je pozemní komunikací. Ony to pojišťovny zatím nejspíš neřeší, ale teoreticky může nastat i situace, že budete mít viníka, on to nahlásí a pojišťovna odmítne plnění, protože se nejednalo o pozemní komunikaci.
maku, již s někým jsem řešil jeho název zákona, a teď zase Vy?
168
ZÁKON
ze dne 13. července 1999
o pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla)
Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky
--------
Zákon č. 168/1999 Sb.Zákon o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla)
Zajímalo by mne, kde jste vzal tu Vaší informaci...
po pozemních komunikacích
Nám se nedávno stalo, že jsme zaparkovali na náměstí s měsíc starým autem. Za půl hodiny jsme se vrátili a měli jsme nabouraný blatník vpředu,docela dost. V tom k nám přišel pán,představil se (byl to Polák) a moc se omlouval,že se mu to stalo při couvání. Dal nám na sebe adresu, č.pojistky. Blatník nám museli vyměnit a ještě nějaké škrábance a vše šlo z pojistky Poláka. Bylo kolem toho docela dost lítání, museli jsme ho ještě kontaktovat kvůli podpisu,ale byl velmi vstřícný.Takhle by to mělo asi vypadat, ale myslím, že to byl ojedinělý případ, takových poctivých lidí je opravdu málo.
Neviem,či je taká možnosť v Čechách,no na Slovensku, je jedná možnosť,že sa nahlási nehoda,kde vinník ušiel,polícia spíše záznam a potom si dotyčný uplatní škodu vo svojej poisťovni,kde pokiaľ polícia nezistí vinníka,sa to uhradí z garančného fondu poisťovní,ktoré ho pre tento učel vedú. Bavíme sa o PZP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.