Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta -kdy a jak předat peníze?

Od: ivasad® odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, jedu se zítra podívat na auto, které bych ráda koupila (od soukromé osoby na inzerát). Administrativu jsem si už nastudovala, ale teď řeším, kdy bude nejlepší předat peníze. Myslím, že nejlepší by bylo, abchom vše udělali na registraci vozidel, kde budeme oba. Přepíšeme majitele, předáme peníze v hotovosti, doklady a klíče a hotovo? Pak už si jen zařídím ručení? Evidenční kontrole se vyhneme, máme pár dní starou technickou. Poraďte praktické zkušenosti... Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Při poslední koupi auta od fyzické osoby jsme postupovali takto:

Sešli jsme se na příslušném úřadě, podepsali jsme připravenou kupní smlouvu a provedli převod vozidla. Abychom nečachrovali s penězi na veřejnosti, sedli jsme si do auta, já mu předal peníze, on mi podepsal doklad o převzetí peněz a fyzicky předal přepsané papíry. Pak vystoupil a já s autem odjel. Následně jsem si zařídil povinné ručení. TK nechal udělat prodávající ještě před prodejem, takže to jsem neřešil.

doplněno 25.04.22 12:28:

Jednalo se o částku nikoliv zanedbatelnou, ale také ne závratnou. Při vyšší částce by asi bylo rozumné postupovat podle "krtka".

krtek6
hodnocení

7x

Pokud se jedná o větší hotovost...tak do banky oba...on dostane doklad o zaplacení...pokud menší...tak hotově pod přepisu na ouřadě

hodnocení

Jedná se o 40 tis. Takže to v hotovosti nebude asi problém spočítat... Díky

hodnocení

5x
Podobně jako magdon, ale s tím rozdílem, že předání peněz proběhlo těsně před přepisem přímo na úřadě při podpisu smlouvy, ve které se mimo jiné stvrzovalo, že prodejce peníze převzal, takže by nebylo správné je předávat až někdy později.

makk
hodnocení

3x

Asi nejlepší jak říkáte. Nezapomeňte napsat do smlouvy, že prodávající podpisem ztvrzuje i převzetí peněz.

hodnocení

Díky za rady. Tak jsme se dohodli :) A v pátek jdeme přepsat. Ještě dotaz - můžu sjednat povinné ručení předem, s platností od pátku? Mám vyfocený velký techničák... Díky, chlapi :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]