Chtěla bych si v plnoletosti koupit auto,které se nemusí nikdy opravovat a aby celý život spolehlivě jezdilo.Existuje takový model bezúdržbový a bez poruch?
Existuje dítě, které se narodí bez vad a po celou dobu až do dospělosti nebude vyžadovat pravidelnou údržbu? Nebudeš mu muset kupovat boty, měnit plínky, krmit, stříhat vlasy a chodit k doktorovi?
Leda takové, které budeš hlídat sousedům a po celou dobu bude v postýlce spát.
Údržba je základ u každého auta. Základní výměny oleje a filtrů je prostě nutnost. Když si koupíš nové, nějaký benzín, tak pár let bez údržby jezdit asi bude, ale pak bude asi na vyhození.
Můj otec měl bezúdržbové každé auto, které měl.Alespoň po dobu jeho vlastnictví bylo bezúdržbové..Kapotu otevřel až když to přestalo jezdit a konstatoval, že už to má nárok vypovědět službu.Nikdy auto nemyl..myla ho máma.. Nikdy neměnil olej.. dělal jsem to já, když už mi bylo auta líto...atd.On nikdy údržbu nedělal..A takových je víc,co mají "bezúdržbové" auto
To Ada11 : Vy jste ještě neviděl služebního Renaulta, že? Já měl dva za sebou a bylo to nejhorší období co jezdím, ty auta byly delší dobu v servisech, než v provozu. A ano, ač opravy služebáku platí zaměstnavatel, tak pro mě čas strávený čekáním na odtah, vyřizováním náhradního auta, překládání všech krámů v součtu znamenaly hodně velkou finanční ztrátu.
Aktualně jezdím Fordem a asi jste to nepochopila, já ničím neopovrhuji, já jsem jen realista a moc dobře chápu, že dnešní společnost je postavená na tržně konzumní ekonomice,
Čili , pokud budeme mít všichni všechno napořád a nic se nebude kazit, nebude mít nikdo z nás co žrát.
To nemusíte okecávat nějakou recesí a spotřebním zbožím.A vůbec to nežeru mě je to jedno.Napsal jste že RENAULT snad ani není auto a je to jen označení pro problémy.Já to prostě nemám rád ty řeči tak jsem Vám to napsal ale to je všechno to neřešte.A sám jezdíte ve Fordu...Vždyt je to to samé a všechno na jedno brdo tyhle značky.A z 90% je to o štěstí na jaký kus kápnete.Nebo myslíte že jezdíte v něčem lepším a fajnovějším...vůbec ne.
To Jana222 : Víte, ono to není tak, že nechci Rencka protože chci jezdit Porsche.
Je to tak, že pro mě a spoustu podobně se živících je auto prostě pracovní nástroj, který mi umožní přijet k zákazníkovi se vším, co potřebuji. Dá se říct, že spolehlivost služebáku je asi nejvyšší kriterium, nejde o nějakou pseudoimage značky. Ani nejde o nějakou averzi vůči francouzským autům, momentálně mám už několikátého Peugeota v řadě za sebou a jsem s ním spokojen.
Adal a měl jste někdy něco do činění s renaulty nebo vůbec s Francouzskými auty? Asi jen od Honzy Horní Dolní v hospodě či od agentury JPP! O Fordech se jako Vy o F autech, vyjadřují hlupáci takto : "Fordem tam a vlakem zpět!"
Prostě opravdu neexistuje. Auto je jen stroj a jako takové se občas porouchá. Poruchy nelze vyloučit, možná lze omezit opatrným používáním a poctivou údržbou. Nic jiného.
Protože je někdo od základu do posledního šroubku opravil a potom je dal do toho muzea..Anebo je má doma,ale vyjede jednou za rok.A i taková auta se musí čas od času opravovat..
Třeba ten, že pokud má muzejní exponát vyjet na cestu po delší době, tak vyžaduje prohlídku, servis a před navrácením na místo opět kontrolu popř opravy ...stroj bez pohybu degraduje
Auto, které se nemusí nikdy opravovat je to které si nikdy nekoupíte! Vždy to bude jen auto na které se budete dívat v autosalonu, v autobazaru u souseda, na parkovišti...zkrátka a jasně to které není a nebude Vaše!
Já patřím k řidičům,kteří mají auto k tomu,aby sloužilo,ne aby se do něj kromě paliva a mazání nic nedávalo.Mám Felicii-combi.Koupil jsem starší,dobře udržovanou a mám ji už 10 let..Samozřejmě,drobné opravičky potřebuje.Nejvíc výměna akumulátoru po 4 letech.Pravidelně baterii dobíjím doma.Dolévám kromě benzinu trochu oleje a chladicí kapalinu.Jednou jsem ztratil klíče,a nemohl se dovnitř dostat.Klíče se našly.Prostě auto,které skutečně slouží.A když je hodně špinavé,jedu s ní do myčky.V zimě nejezdím,takže mám jen letní obutí.Kola jsem vyměnil jen jednou.Darované za flašku slivovice.Prostě,je to čtvrtá škodovka,a jsem s nimi naprosto spokojený.
Sám jsem to nikdy nepočítal,ale od roku 1965 jsem najezdil minimálne 500 000 km.Moje Škodovky znají silnice od CHEBU do Košic.Dokonce byla jedna i odvedena na vojenské cvičení.Samozřejmě všechny km bez havárie.
Tak to jste jediný majitel auta na celém světě ,ale stejně lžete páč o kousek výše už píšete o drobných opravách a dolévání oleje a nemrzky,výměně a pravidelném dobíjení AKB...
Bezúdržbové auto má moje manželka. Zrovna včera jsem mu měnil kola na letní a na podzim, až budu dávat zimáky, tak to bude chtít vyměnit i zadní brzdové destičky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.