Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Chci dát auto do bazaru ale povinné pojištění mě ještě platí do půli června. Musím ještě zaplatit nové nebo už ne?
Díky za radu.
Pojistka mě platí až do 16.června. Když auto prodám v cca květnu tak už bych tu pojistku nemusel platit ...Nebo musím (když auto v té době už nebude moje )? A nebo musím tu pojistku zrušit tak jako tak.? Myslel jsem že tyto věci si už vyřídí autobazar...
Až auto prodáš a nebude na tebe napsané -> musíš ho odhlásit z registru! ... potom odhlaš klidně ten samí den (klidně hned z dopravky zajdi na svou pojišťovnu) i povinné ručení.
Pokud bude na tebe napsané, bude s tím jezdit někdo jiný a nebude zaplacena pojistka, tak průser máš ty. Včetně penále s nezaplacení a nedej bože nehody cizím člověkem, kterému jsi auto prodal.
@gumidek: Přestože to některé pojišťovny TP s "odhláškou" vyžadují, musí jim podle zákona ke zrušení PR stačit kupní smlouva s novým majitelem!
"Pojistka mě platí až do 16.června. Když auto prodám v cca květnu "
Tedy zažil jsem hodně ale vůbec nechápu Vaše myšlenkové pochody-jste blondýna nebo blonďák? Nebo prosím sdělte jak jste přišel na to, že byste měl plati PR na další období když se auta chcete zbavit dříve než do konce zaplaceného období?
@satam OK,... já to právě píšu z praxe, co po mě chtěli. Co na to zákon a co stačí netuším. Nedělalo mi problém dodat to, co jsem měl.
Na ulici může jen auto s pojištěním.Bez zaplaceného pojištění ho majitel může mít v garáži.Ale je nutno pamatovat na platnou smlouvu s pojišťovnou,která si bude v termínu vyžadovat platbu.Jediný důvod zrušení smlouvy o pojištění je převod vozidla na jiného majitele.Sám jsem převáděl vozidlo 5x vždy při přihlášení úřad vyžadoval uzavřeou pojistku,dokonce měla pojišťovna přepážku vedle .
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.