Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odřené auto u supermarketu

Od: sykorka* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den přeji. U supermarketu mi někdo odřel přední blatník a rozbil sklo u světlometu, zjistila jsem to doma. Ptala jsem se v supermarketu, jestli mají u parkoviště kamery a bylo mi sděleno, že záznam si může vyžádat jedině policie. Tak přemýšlím, jestli už není pozdě na případné ohlášení poškození auta (2 dny zpět) a co se bude dít dál, pokud záznam ukáže SPZ viníka - obávám se, že není moc reálné, že by byl vidět přímo akt poškození - poškozená strana je odvrácená od supermarketu. Jaké mám šance?

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

2x
Dva dny?To už asi nic.
Sepíší to s vámi,možná zažádají o záznam,ale možná už bude pozdě...
Pokuď to nestálo před kamerou,tak tam bude prd vidět.
Pokuď chcete strávit s Policií několik hodin bez zaručeného výsledku,tak budiž.
Je to auto aspoň za Mega?
sykorka*
hodnocení

Díky - hm, právě toho se obávám... :( auto za mega není, ale i tak mě to naštvalo a bude to něco stát...:(

hodnocení

1x

Je to již pozdě-jak chcete dokázat, že se to opravdu stalo u supermarketu?

Odjela jste z místa nehody a jistě bezprostředně co jste přišla k autu škodu ani nenafotila pro případné důkazní řízení a navíc chcete nehodu hlásit až druhý den?

hodnocení

0x

Jaké máte šance, to těžko říct, ale větší než malé..

Každopádně bych to zkusil.

Jestli máte ale havarijní pojištění a nechcete se tomu věnovat, zamázněte to z něj.

Já bych ale každopádně zkusil toho zmetka vypátrat.

sykorka*
hodnocení

Díky - havarijní nemám, jinak bych ho použila...

hodnocení

0x
Rozumný člověk má dnes v autě minimálně vepředu autokameru. S velkou šancí byste tak měla natočená auta, mezi kterými jste parkovala. Velká část těch kamer má i otřesové čidlo, které spustí po otřesu záznam i když parkujete.

hodnocení

0x

Nešpekulovat, jestli policajti něco zjistí a nahlásit. Nějaká šance je a takováhle svině potřebuje skřípnout jako prase drbání.

Tazatelka si toho všimla až po 2 dnech.

Nepřipadá ti to divné? Ta by klidně jezdila bez přední SPZ i týden.

Jak můžeš vědět, že to bylo na parkingu u supermarketu?

Třeba to bylo jinde.

Dokazování bude dost těžké a PČR se s tím nebude moc mazat. Kór, když to nehlásila hned.

Kamery u velkých supermarketů nemají rozlišení, že by četli i RZ, pokud nestojí auto hned poblíž.

Spíš zaberou dopravní situaci nebo výtržnictví.

sykorka*
hodnocení

gumídek: já si toho všimla hned, jen se ptám na radu až za dva dny, v tom je rozdíl...

Všimla jste si hned a ptáte se na radu za dva dny?

Zajímavé...

Kdyby mě odřeli auto, tak to buď neřeším a nebo to řeším okamžitě.

Je opravdu divné, když někdo k nehodě nepřivolá PČR a řeší to teprve po dvou dnech s internetovou poradnou...

Chtělo by se mi napsat, zda máte vůbec řidičák...

Máte vyměněný alespoň ten světlomet?! Auto je jinak technicky nezpůsobilé a nesmí na silnici. To asi taky (ne)víte.

sykorka*
hodnocení

no vida, gumídku - ve vašem zbytečném napadání mé osoby se dá najít i rada - "řešit s policií hned nebo vůbec" - za radu díky a to okolo si příště odpusťte, na poradně se mi vždy líbila slušnost a zdvořilost, tak to nekažte

Sýkorko p.Gumidek sdělil něco neslušného?!

diesel: gumidek se tu zcela zbytečně do tazatelky naváží a dělá z ní hňupku. Opravdu vám tohle připadá OK?

Nedělá ona to dělá sama!

Copak jste mimo Gumidka zde nikdo nedělal AŠ abyste věděli základní povinnosti při nehodě? Ještě zde můžete tvrdit že byl z nehody při které vesele nakupovala byla v šoku a proto ujela z místa činu?!

Paní odjela, protože o poškození nevěděla, všimla si toho až doma. Píše to přece jasně.

Tak nevím co si myslet. V původním textu-dotazu píše že si to všimla až doma, v odpovědi na Gumíndka si toho všimla HNED.

Každopádně -ujetí jak viníka, tak poškozeného z místa činu-nehody , tím může policie zdůvodnit proč nešetří nehodu.

Raději toiho nechám svůj názor jsem sdělil a hledat další možnosti pro nebo proti? Ať si to pí Sýkorka přebere sama, co podstoupí! /oprava z vlastního-hledání viníka=kdo zaplatí/

Všimla si toho hned. Sama to psala.

Co si o tom myslím se nedá ani psát. Diesel to napsal velice slušně včetně faktu, že teď už se nedá stáří nehody nijak prokazovat.

makk
hodnocení

0x

Já bych to zkusil. policii to nic neudělá, když si vyžádá video a koukne se na něj. Nevím, jak RZ, ale poškození by mělo být vidět. Ono když se rozbije světlo a odře blatník, tak se to auto dost oklepe a to by mělo být na videu vidět a jako důkaz to stačí.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]