Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oranžová kontrolka oleje

Od: nevimjakdal odpovědí: 13 změna:
Dobrý večer
Mam fabii 2...1.4mpi,16v.rok výroby2011.(kod motoru ted nevim).Po výměně oleje a filtrů se mi uprostřed budíků (obdelníkový displej ukazuje spotřebu,a jiné p.čo.v.ny za boha si nezpomenu jak se menuje).Rosvítila kontrolka oleje podtržená vlnovkou po nastartování 5.sec a zhasne rosviti se pak ještě jednou na 5.sec.
Hladina dobrá.kebely zkontrlovány jestli nezautočila kuna.a diag.delphi nic neukazuje.tak nevim.olej jsem si měnil asi petkrat..

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Maš v haji hladinový snímač na vaně drží to 3 šrouby ja to měnim při vyměně oleje
Tady pro nazornost :
club-opel.cz/...

Nemůže bejt jen zanesenej kalem? Co ho prostříkat čističem na karburátory a klapky?

hodnocení

0x
Jestli to má měrku...jako že by mělo mít,tak mrkni kolik tam toho oleje je.Pokud dost,tak ok a můžeš jet... Jinak ti tu nikdo neporadí..Na starých verglech se při běžícím motoru sundalo víčko nalévání oleje a pokud poprskávali kapičky oleje,tak to maže a je to jen nějakým čidlem.

Na toto jsem se v hluboké minulosti taky spoléhal kdy jsem o autech téměř nic nevěděl a ejhle-přidřený motor!Takže toto bych nikdy nikomu neradil !

nevimjakdal
hodnocení

Mam v planu se stim zastavit na diagnostice ve skodovce.jezdit stim se mi moc nechce protože mě to irituje.ptám se jestli už někdo zažil.olej OK.
Rosvítí se po nastartování 5.s. a pak ješte jednou 5.sec.víc nic.jestli by to bylo čidlo tak to bude blikat.co já vím.no uvidim co borci ve skodě.
Borci ve Škodě tě ztáhnou z kůže (finančně) a možná na něco přijdou;)
nevimjakdal
hodnocení

Když já vím,ale co se dá dělat.Třeba to bude stačit načíst a pak vymazat(Vynulovat).Uvidím
Přitom jsem měnil olej tolikrát.a až ted to takhle začalo kravit.
Už jsem si vzpoměl MAXIDOT se ten displej jmenuje.

Maxidot je pouze grafický barevný displej.

Ten zeleno monochromatický (klasické černobílé lcd se zeleným podsvitem) maxidotem není.

Ale to jen tak naokraj.

j3
hodnocení

0x
To je cidlem tlaku oleje. Pokud to chcete resit, tak muzete, ale na funkci to nema vliv.
Dulezite je, zda je oleje dostatek a jestli maze, coz se zda byt ok.
Vzal bych to do servisu az pri jine prilezitosti.

nevimjakdal
hodnocení

Jo děkuji za reakci.zkusím to příští týden do toho servisu.Auto jsme kupovali jako nový a když už slouží tak at je v pořadku.
A ten displej uprostřed je černý a písmena, teplotu,čas ukazuje bíle.a kontrolka oleje na něm je oranžová.Až budu v autě tak vyfotim..
Je to jedna s posledních fabii s motorem 1.4.mpi.oni už se moc dlouho nedělali.

asd1
hodnocení

0x

Změř tlak oleje, tim ověříš jestli je vadné čidlo nebo je tlak opravdu nízký.

Opožděné zhasnutí po startu dělá často netěsný zpětný ventil filtru, ale to by se podruhé nerozsvítilo.

Servis tě stáhne z kůže *smich*, levnější je koupit svůj tlakoměr (našroubuje se místo čidla tlaku oleje), nebo pujčit kdo má..

A pokud už servis, tak zadej "změřit tlak oleje" a ne "svítí kontrolke" - to ti začnou měnit čidla sundavat vanu kvůli sacímu koši, měnit filtr atd. atd.

007cz
hodnocení

0x
Tahle kontrolka nemá s tlakem oleje nic společného. Signalizuje nízkou hladinu oleje, buď málo oleje, nebo vadný snímač na vaně, kabeláž.

nevimjakdal
hodnocení

Tak Tlak oleje je v pořádku.dokonce jsem tam dával nový filtr.známý automekánic.se mi nato díval.a neví.Ale čím dál víc podezírám kun(d)u..nacházim v podběhách peří,skořapky.Bylo mi řečeno že na funkci to nemá vlil.jak je psáno.oleje dostatek.tlak taky tak nevim.Až bude přiležitost dám tu fotku.
Asi se stím budu muset naučit žít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]