Zdravím, několikrát jsem už viděl jak mají někteří zatmavené zadní světla. Je tu někdo kdo je má? Měl někdy problém s Pčr? Popřípadě jaký na to máte názor? Předem díky
Je to hnusné, nepovolené a především NEBEZPEČNÉ. Už několikrát jsem málem napálil do takového experta, protože za jasného dne nebylo vůbec vidět, jestli brzdí nebo odbočuje. A v noci tím taky zkrátíte viditelnost pro ostatní ze stovek metrů na desítky.
Je to blbost. Tot muj nazor. Taky jsem videl 120kg zenskou narvanou v tesnych leginach. Jo, lidi jsou ruzni. Kdyz to nekdo ma na aute, neznamena, ze to je v poradku. Neco jineho jsou primo svetla s kourovym krytim opatrene prislusnou homologaci.
V ČR je to zakázané, pokud není zatmavení originál od výrobce (třeba světla na Favoritu Solitaire nebo kouřové blinkry na zadních světlech felicie co navazují na lištu dveří a jiná auta).
Na STK závada tuším B změna fotometrických vlastnéstí světlometu (barva, slabší svit v luxech).
Spíš se nám tu rozmáhají ukrajinci se svýma plečkama, které neodpovídají evropskému standardu a jezdí se zatmavenými přednímy skly. Myslím, že oni ani nejezdní na STK v UK. Že tam to není.
By mě zajímalo, jak se pak řeší nehoda s cizincema, když jejich vraky nesplňují co mají pro jízdu v ČR.
"By mě zajímalo, jak se pak řeší nehoda s cizincema, když jejich vraky nesplňují co mají pro jízdu v ČR" - o tom jsem něco četl, prý to řeší ČKP. A jak to řeší ČKP, vím. Bouračka s mourky, auto měli pojištěné, odhadce dal škodu něco přes třicet. Potom se zjistilo, že pojistka neplatí, takže ČKP. Ta to dala divné firmě CONTIN a ti na dálku odhadli škodu na devatenáct litrů, tím to haslo. Když už jsem byl hodně otravný, prostě poslali 19tkč a přeatali komunikovat. Radši nebourejte s takovými vozy...
Viděl jsem reportáž, že pár těch slušnejch si to tady chce pojistit a prý to nejde! Jedině rovnou registrovat v ČR.Do tý doby to prý vše platí ČKP z "našeho". Nechápu proč jim to nepojistej, když to chtějí dobrovolně pojistit tady v Čechách
axel
Jste mluvíte to co ne znáte. Ten frajeři z Ukrajiny to taky dělají na černo. STK tam taky funguje. To je už otázka do Pčr proč to ne řeší ! Už kolik krát hádal jsem z Panamy z pčr co ne znají ani zákony
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.