Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

bronzově zbarvené části na pístu v motoru?

Od: jet87® odpovědí: 9 změna:

Měnil sem svíčky na autě a napadlo mě se podívat malou kamerkou na písty. A to sem neměl dělat.

Jelikož na mě vykouklo tohle. Ty "bronzově"zbarvené části na pístu. To je normální? Asi ne.

Jinak auto Fabia 1.4 16V 2004, Spotřeba oleje asi 1L na 10000 Km

Celé video tady. uloz.to/...

bronzově zbarvené části na pístu v motoru?
bronzově zbarvené části na pístu v motoru? #2
bronzově zbarvené části na pístu v motoru? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Mohl by ses použít jako pokusnej králík jestli VIF funguje mimo laboratoř i na tohle... Teoreticky by to po pár nádržích mělo vypadat líp a i by měla jít dolu spotřeba, zklidnit se volnoběh atd.

Nic divnýho, v dnešních benzínech je všelicos a fialovej karbon mě neudivuje..

Dobrej nápad.Když už tam tazatel nacpal kamerku,tak to zkusit po použití VIFu..*palec*
jenda22

VIF nemá vůbec žádný vliv na odstranění karboru na pístech. Použití rozprášené vody do sání už vliv má a dost podstatný.

Vyzkoušeno.

VIF je dobrej akorá na vyčištění vstřiků.

asd1

Jenda22 - vyzkoušeno oboje? Mmch. dekarbonizace vodou neni nic novýho.

Gumid - karbon z ventilů (i výfukových) podle "reklamních testů" evidentně čistí dobře, nevidim důvod proč by nečistil i čelo pístu. Ale ty spíš myslíš vstřiky u nafty... Tady se bavíme o benzínu.

Jo, tak u benzínu s nepřímím vstřikem omeje i dříky ventilů a i sedla. To jo. ;)

hodnocení

0x

Hlavně vidím karbon. Já na motoru, kde jsem měl dělat těsnění pod hlavou vyskoušel metodu vody do sání.

Po troškách rozprašuješ vodu z postřikovače do sání a zvedáš u toho otáčky motoru (voda to dusí).

Funguje to pak díky kompresi ve válcích jako praní čistič pod vysokým tlakem.

Motor jsem měl po rozebrání krásně čistý.

Podobně je i čistý válec, kam teče voda vadným těsněním.

Není to tedy nějaká novinka.

Přelitím se dost namáhají rozvody na kmitání a mohou skočit, takže opatrně.

hodnocení

VIF používám asi 20000 Km. Pocitově bez efektu. Až budu měnit zase svíčky, tak uvidím.

VIF nehraje na pocit, ale na stav vstřiků a jejich rozprach.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]