Nejste přihlášen/a.
Kluci moji zlatí. Potřebuji morálně povzbudit a hlavně poradit. Zhruba před měsícem mi měnili v servisu u auta zadní sklo plus dávali nový motorek k zadnímu stěrači. Dnes při jízdě jsem poprvé od té doby zapla zadní stěrač, ten se dvakrát pohnul a bylo slyšet jako takové zavrzání nabo jak to popsat. Pak rána jak z děla a zadní sklo bylo na kousíčky. Možná se mi zazdálo, že jsem viděla i trošku dýmu, maličko, malilinko . Ale třeba se mi jen zatmělo před očima. Tak a k dotazu. Proč to tak mohlo prasknout? Je to na reklamaci? V servisu, kde sklo opravovali mi řekli, že prostě zadní skla často praskají...
Já nevím, co to je za auto. Ani nejsem odborník. Ale pokud je uchycení stěrače integrální součástí skla, řekl bych, že v servise nedodrželi správný postup motnáže. Tím, jak se aktivovaly dynamické síly v motorku stěrače a jeho uchycení do skla, tak to prdlo. Jen můj laický názor dle selského rozumu.
Já jsem zadní sklo u mnou používaných aut za třicet let ještě samovolně prasknout nezažil.
Ano, je to fabie. A přesně to mi řekl servisák, že to praská. Ale o reklamaci nechtěl ani slyšet. Je to fakt divný, protože to prasklo hned nad stěračem, a ne že to prasklo, to sklo vybouchlo. Třeba jak je na horní straně přilepený, tak tam se v jednom místě vyboulilo a odlepilo. To podle mě "prostě" prasklé sklo neudělá. A aby se celé sklo rozbilo na miliony maličkých střípků, to je také divné. No, zítra půjdu reklamovat...
Zadní sklo se rozsype na malinkaté kousíčky stejně jako boční skla protože jsou to kalená skla. Je to zcela běžný jev. Jediné sklo které popraská ale zůstane vcelku je čelní sklo které je kvůli bezpečnosti vrstvené s folií uvnitř aby nezranilo při prasknutí posádku.
Myslím, že když se dá hodně lepidla (toho silikonu na skla), tak sklo nemá takové možnosti zapružit a pnutím prdne.
Sklo je kalený a při porušení se rozsype.
Blbě nalepený, nejspíš zkroucený = pnutí a stěrač dal poslední kapku kdy prdlo.. Poslal tě do háje, tak jedině znalecký posudek a reklamovat s ním, což je složitější, tak je míň práce nalepit to někde jinde kde to nedělá lempl ale umí to.
Profík by to vyreklamoval bez keců, protože je mu jasný že chyba byla u něj.
Nebo sehnat celý zadní dveře, to asi vyjde i levněji..
taala. To já vím, jak vypadá rozsypané sklo. Před měsícem jsem to tak měla. Ale tohle je extrém - to jsem v životě neviděla, takovou drobotinu.
asd1. Vidíš to, jaký jsem blbec... Vyměnit celý dveře mě nenapadlo, fakt blbec A zaručeně mě to vyjde jak levněji, tak rychleji. Děkuji moc
Ale tu reklamaci stejně zkusím, už jen z principu. To minulé rozbité sklo šlo z pojistky, takže jsem cenu neřešila a servis se na tom docela napakoval. Už z toho důvodu mohli být vstřícní.
+ ca litr za nalepení...
Celý dveře - může být problém najít bez koroze a bez polámaný kabeláže (tu si ze starých schovej, nebo i celý dveře pokud máš prostor)
S reklamací tě už do háje poslal, musela bys nechat udělat znalecký posudek který jednoznačně potvrdí že chyba byla ve montáži... Zkusit můžeš ale je to ztráta času, spíš argument o budou cích kšeftech a že se mu vypaltí jedno sklo předělat zadarmo než přijít a hafo příštích kšeftů (ale kšeftů maj dost tak to má na háku..)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.