Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodinné auto do města

Od: sancko odpovědí: 1 změna:

Zdravím, jsem více méně laik a potřeboval bych poradit s výběrem auta. Potřebuji rodinné auto, kterému se do kufru v pohodě vejde kočárek nebo invalidní vozík. Nechci ale zase zbytečně velké MPV. Sharan nebo S-Max už se mi zdá hodně velké. Rozměrově mi vyhovují VW Touran a Mazda 5.

Roční nájezd mám 5 - 10 tis, přičemž cca 80% z toho je město, 15% výlety s rodinou cca 50 km a dálnice tak 2x za rok, tudíž mi dává smysl benzínový motor. Nechtěl bych auto starší 10-ti let (2012+) s najetými kilometry samozřejmě co nejnižšími, max 150tis. Rozpočet máme tak 230.000,- maximálně 250.000,- když by bylo vše úplně OK.

Jde mi samozřejmě hlavně o spolehlivost. Mám předběžně zacíleno u Tourana na motor 1.4 TSI a u Mazdy na 2.0 MZR. To TSI prý ale moc do města na krátké trasy vhodné není... Tak nevím.

Prosím o radu co vybrat a případně klidně i návrhy. Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rodinné auto do města - to je skoro oxymoron :) Podíval bych se po trojkové Fabii Combi se základním motorem 1.0 MPI 55 kW. Výkon bídný, ale je to kompaktní auto se slušným kufrem. Nebo třeba Dacia Logan MCV.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]