Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vytáhl jsem letní pneu a zjistil že mají drobné praskliny viz foto, tak se chci zeptat na radu zda je použít? DOT 1816 jsou to pneu Michelin a mají cca 5 mm tak mi je líto je vyhodit
Ať si říká každý co chce, ale nejlepší je prostě osobní zkušenost. Mám 2 sady kompletních kol, od nového auta, aktuálně odjety 4 sezóny na každé sadě - dohromady cca 60 tis. km.
Zásadní je ovšem to, že tu 4. sezonu obě sady velmi výrazně ztvrdly. Začaly výrazně víc drncat a víc klouzat. Přestože bych ty letní klidně ještě mohl jezdit, tak jsem koupil nové a jezdím je asi 3 týdny. Rozdíl je skutečně obrovský, i v ranních nízkých teplotách. I proto jsem se nakonec rozhodl vyměnit i zimní, protože i u nich jsem jasně zpozoroval zhoršené jízdní vlastnosti ve 4. sezóně. Přestože jsem váhal, že na nich dám ještě 5. Ale na nich mám podobné vlasové trhlinky - byť ne tak velké.
Pro zajímavost bavím se o gumách Conti TS860 (zimní) a Contisport 5 letní.
Takže mě opravdu nikdo nepřesvědčí, že bych mohl na gumách jezdit, dokud to vzorek dovolí. Ano i pneu mají plánovanou životnost, bohužel.
No ty dálnice občas jezdím tak jsem z těch pneu dostal strach já to auto na nich koupil tak těžko říct jak byly skladované
Když pominu praskliny, 6 let staré gumy, to bude tvrdý jak beton a konkrétně na mokru to budou brusle jak sviňa.
Nevěřím, že drží jako funglovky a věřím, že pokud byste teď nasadil funglovky sám mi dáte za pravdu.
Za sucha mu to může přijít stejný, za mokra to bude bruslit, nejvíc na takovým oslizlým po začátku deště ![]()
Když zkusí nový gumy tak bude čumět jaký to je rozdíl.. Nejlíp to jde poznat na mokrým kruháči - jezdit dokolečka a postupně zrychlovat při jaký rychlosti se to utrhne do smyku. (Pak povolíš volant abys neudělal hodiny nekřápl ráfek o obrubník a nebyl za lamu ![]()
Mišelin na fotce - pokud nejsou popraskaný bočnice tak se toho bát nemusí, jen počítat s tim že tření na mokru už nebude žádná hitpáda = brzdění a zatáčky hlavně ve vyšší rychlosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.