Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrábance na ALU disku

Od: podesva odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám možnost zakoupit zánovní disky kol, které jsou sem tam škrábnuté. Pokud je takto poškozen disk kola, mám se časem obávat, že se mi začne barva na alu disku loupat? Nebo je to jedno?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To je dost individuální.

Budou takové disky na SUV v blatě nebo i na zimní období v soli?

A jak jsou ty škrábance hluboké? Až na materiál?

A z jaké doby pochází? Dnešní ALU disky jsou odolnější a dají se použít i na zimní období bez větších obav poškození soli a štěrku.

Jsou to nějaké nesehnatelné z akčního modelu auta? Potom vzít a i klidně za cenu pozdější renovace. To je na Vás.

Hlavně, aby na vyvažovačce neházely a nebyly nakopané.

podesva
hodnocení

0x

Jedná se o nové disky / originální škoda, které byly demontovány z vozu. Měly by to být disky, které jsou vyřazeny. Mají sem tam nejsou odřeninu, nevím jak moc hluboké, protože jsme je fyzicky neviděl. Mám pouze fotky. Budou provozovány na fábii s celoročními pneu.

Jde mi hlavně o to, jak moc mají různé škrábance vliv na životnost ALU disku. Jestli se časem disky začne loupat nebo něco podobného.

Ještě existuje varianta nechat opravit-opískují a vše co je třeba a dají nový "lak" (komaxit?)někde mají i super ceny za 4ks 15"disků chtějí kolem 2000kč ,samo dle rozsahu práce!

hodnocení

0x
A nestačilo by ty rýhy jen malým štětečkem zalakovat? Pokud by to byly monstrškrábance,tak je asi kupovat nebudete, předpokládám.. Různé škrábance,jak píšete nemají na životnost vliv žádný! Pouze na estetiku! Do rýhy až na materiál se může v zimě dostat sůl a mohlo by to bobtnat.. Dělat puchýřky oxidace.Což je záležitost estetická.Neviděl jsem ALU kola, která by byla oxidací zeslabena natolik,aby došlo k nějaké destrukci..Zato plecháčů prohnilých skrz jsem viděl mraky..Na používaných autech..Ale to jsou extrémy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]