Dobry den,nekolikrat jsem si vsiml v pneuservisu ze kdyz nasadili pneu na disk at plechovy nebo alu,tak pokud to mezi pneu a diskem uchazelo tak se to necim podlepovalo.Vedel byste nekdo co je to za lepidlo? Dekuji za odpovedi
To neni lepidlo, to je mydlova pasta pro montaz. Napr. liqui-moly.cz/...
luko89
Me tenkrat pneuservisak rikal ze "to budem muset hodne podlepit" po tom co sem mu privezl na hrubo opiskovany alu disky a chtel po nem nasadit pneu na ně...
zaseja
A koho napadla taková kravina, jako je pískovat dosedací plochu na diskách?
Někteří jste mimo. Není to montážní pasta pro snažší nazutí pneu ale speciální těsnící tmel pro vyrovnání netěsností styčných ploch ráfků.
Není to ale nic extra. Snažší je styčné plochy jemně opískovat či obrousit, stříknout základem a vrchním lakem. Plechový při vyšší korozi v podstatě nejde zatěsnit a vyhazuje se. U AL disků je u starých disků problém s odlupováním laku, přes který vzduch uchází.
lobo, ale to není běžné k přezouvání. Po tomhle se sáhne až v momenťě, kdy selžou mýdlové pasty.
lobo*
A? Tazatel se tu tázal přesně na toto, většina z Vás mu řekla, že nic takového není, že se jedná o montářní pastu a nikoliv lepidlo. Nikdo tu netvrdí, že se tento "přípravek" používá běžně při přezouvání a netvrdí to ani tazatel. Tak v čem je problém.
Je to výrobek určen pro pneuservisy, běžnému řidiči je kilová piksla k prdu. Nic víc, nic míň.
Uz jsem psal, ze to je tesnici tmel. Existuje. Bezne jsem ho nevidel prodavat ale servisy ho maji a mel jsem ho na 2 litych kolech. Vydrzelo rok ale nakonec sundat, obrousit, nastrik a je klid.
To je pasta na bázi mejdla, aby guma krásně naskočila a šla přes hranu disku bez poškození kordu. Každé zutí totiž pneu ničí a má pak tendenci při deformaci kordu podcházet.
Pokud podfukuje ráfkem, tak se u plecháču kupují nové plecháče a nebo ALU disky se renovují. Dovaří, zbrousí, nalakují. Musí být rovná ideálně lesklá plocha bez mikroprohlubní, což pískováním docílit nejde.
Jestli myslíte to černé se štětcem ve víčku,tak tomu říkají utěsňovač.Ale jsou líný to používat.. Radši řeknou, že to bude dobrý... že to ucházet nebude..A druhý den je guma prázdná.Tak tam (pneuservis) jedu znova a oni se hádají, že guma je stará, že disk je starej atd . Přitom si vždy rovnou řeknu, ať to vezmou tou černou sra*kou (utěsňovač) pro pneuservisy.Každý starší disk orezne nebo zoxiduje a pak ta "šlupka"zůstane na staré gumě..A nová už tou mezírkou uchází.Měli by v pneuservisu ten rantl disku obrousit nebo aspoň oškrabnout,ale nedělají to..pak to jednoduše uchází.Takže si to nechám jen zout a doma si to obrousím a nabarvím a pak tam jedu jak deb*l znova to nechat nazout
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.