Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálniční známka - pokuta

Od: aloisb® odpovědí: 14 změna:

Mohu dostat pokutu, když mám na předním skle již neplatnou dálniční známku, ale jezdím jen po okresních silnicích?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

j3
hodnocení

10x
Ano, pokutu dostat muzete. Neni jednodussi se toho papiru na okne zbavit nez psat dotaz?
hodnocení

Chtěl jsem se jen ujistit, auto není moje.:(

hodnocení

3x

Alois, nahřát fénem a seškrábnout - dobře to jde třeba tím škrabákem na varné desky. Flastr dostat můžete, ne za neplatnou známku, ale za omezení výhledu z vozidla

hodnocení

Díky všem za odpovědi. Dnes jsem starou dálniční známku seškrábal žiletkou.

Snadnější je to postříkat WD40, nechat chvíly působit a pak to jde snadno sloupnout prsty a hadříkem setřít lepidlo. A nehrozí že se poškrábe sklo.

Postříkat WD skutečně pomůže, ale pouze před nalepením - podobně pomáhalo nalepit známku napřed na džíny a pak na sklo. V obou případech to pak na skle nedrželo tak fest a šlo to líp sundat.

Poškrábání nehrozí, běžně to takto dělají i profíci, od kterých jsem to okoukal.

hodnocení

0x

Můžete dostat pokutu, postupujte jako milióny řidičů před Vámi.

20.04.22 13:03
hodnocení

*palec*

coze
hodnocení

0x
Záleží jaká dálniční známka to je. Já mám auto z Rakouska 4 roky a mám na předním skle nalepenou Rakouskou dálniční známku. U nás je to právně v podstatě jenom nic neříkající samolepka.
Která nemá na čelním skle co dělat :)
re4zon
Jo, nema co delat. A dokud je platna, tak nicemu nevadi a den po platnosti zacne najednou ohrozovat bezpecnost.

re4zon, ano tak top bylo v předpise(vyhláška) , již si nepamatuji jeho číslo, ale četl jsem to, že známka, pokud je platná, je umístěna legálně, po skončení platnosti již nelegální...

To re4zon : Ano, je to skutečně paradox. Zejména v situaci, kdy má každý druhý kamioňák na čelním skle spousty cedulek, záclonek, cingrlátek a podobných blbostí kterými si omezí výhled jak to jen jde *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]