Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr auta

Od: tomassss odpovědí: 8 změna:
Zdravim, budu si v blizke dobe kupovat prvni auto a premyslim co koupit, mate nejaky tipy na prvni auto?
Rozpočet je tak 35.000
Není to moc ale vím že se dá sehnat.
Benzin/Diesel je mi jedno dokud to nebude zrat 12/100
Com bude zrat min tim lip samozrejme, ale taky nechci auto ktere pak nalozene nevyjede kopec.
Jde mi hlavne o nasledny provoz auta a udrzbu, takze zadnou Alfu nebo mazdu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

2x

Tak 2 auta už jste vyloučil, já s tím rozpočtem doporučím vyloučit ještě všechno německý a Škodovku a zbydou Francouzi a Fiat. Výhoda je, že tam nejsou žádné fatální vady jako trhající se rozvody takže můžete vzít to co se vám bude líbit a bude v nejlepším stavu

tomassss
hodnocení

Nasel jsem i hodne golfu 4, ale nwm jak vyjde u nemce ta udrzba pak no
rintintin
Golf IV záleží na motorizaci, jinak je to bezúdržbové auto, co vydrží všechno.
Mám diesel, žere mi to 4,5l, jede to jak drak a nic zásadního tomu nechybí, jen teda klimatizace.
Plasty v interiéru už jsou hnusné, trochu to žere rez u předních kol, hůře chytá za studena ale vždy a vejde se tam vše a já se všude vejdu.
tomassss
hodnocení

Koukal jsem po 1.9 TDi
mathew

Funkční TDI za 35 tisíc je jako výhra v loterii, jde to, ale je dost velká šance, že prohrajete

jm
hodnocení

1x
Následný servis... Vynechat TDI! VW za 35 bude na ND. Jak píše kolega, Citroen Picasso nebo Fiat Punto. V benzínu!

hodnocení

1x

Rozpočet do třicetipěti litrů mám vždy, když auto kupuji. S následným servidem nepočítám. Jde o to, co od auta chcete, jestli roční nájezd 100tkm a po zahraničí, kupte nové. Jestli chcete kladivo za pár kaček, dívejte se kolem sebe a nevybírejte podle tipu, ale podle stavu a potřeb. Já po nich chci, aby vydržela tolik let, kolik desítek tkč stála. Clio 2004 za desítku, v době koupě desetileté, téměř neprodejné, protože jen dvě sedadla. Najeto mělo 180tkm, mám ho dodnes, má 260tkm a jezdí, bez servisu krom olejů. Mazda 121 za devítku, po třech letech šla na vrakáč, už jsem ji nepotřeboval. Galaxy za třicetpět, po třech letech zrušena nezaviněnou bouračkou. Vloni jsem koupil jedničkovou octu, 1,9tdi, za dvacku včetně přepisu, dotažená z Itálie, u nás jezdila dva roky, pak jsem ji koupil. Má drobné vady - olezlý lak, blbne zamykání, neřeším. U těchto aut neřeším "servis po koupi", to nemá cenu. Vám bych navrhl tu octu 1,9tdi a podobné - ten golf, možná seat a p.

hodnocení

0x

No, za 32 tKč jsme měli Fiestu benzín pro kluka, měl to taky jako první auto a myslím, že dobře posloužila a prodala se pak za stejný peníz :-D

Ve výběru jsme tehdy měli i P 206, ty jsou taky za zhruba stejný prachy a taky nejsou špatný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]