Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jen na pár nejasností ohledně přepisu motocyklu na nového majitele. O víkendu jsem zakoupil motocykl (ve stejném kraji jako bydlím já), motocykl jsem si dovezl domů, původnímu majiteli poslal malý techničák poštou zpět. On motocykl odhlásil a nyní čekám až mi poštou přijde velký TP zpět. A teď bych si chtěl ujistit zda jsem správně pochopil co mám dále dělat já. Takže první otázka: když mám motocykl ze stejného kraje tak mi SPZ zůstává? Dále postup přihlášení jak já jsem ho z různých internetových zdrojů pochopil. Takže nejdřív bych měl zajet s motocyklem na STK na evidenční kontrolu, poté si vyřídit povinné ručení (to bych si chtěl vyřídit online u pojišťovny direct. Tady se už při pojišťování udává SPZ? Jak se to případně řeší kdybych si steré SPZ nenechával?), pak zajít na úřad kde vyplním tiskopis "Přihláška k registraci vozidla", přidám kupní smlouvu, velký TP, zelenou kartu a doklad o evidenční kontrole, (případně staré SPZ), a zde mi vystaví malý TP (případně nové SPZ)?
Poprosil bych o potvrzení toho jestli jsem to pochopil správně, případně vypsat chyby nebo popsat jak přesně mám postupovat,
díky moc , Petr
postup přepisu je OK, jen nejdříve pojištění, originál zelenou kartu, nikoliv něco okopírovaného z tiskárny, pak na evidenčku na Vaše jméno, potom úřad.
zelená karta musí být oboustranně zelená, dle stanoviska ČKP, jinak je neplatná, značky se vydávají podle krajů
ještě bych se chtěl zeptat na jednu věc.. prodejce mi dneska řekl, že prý na znehodnocený techničák můžu ještě 10 dní po odhlášení jezdit, je to pravda?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.