Nejste přihlášen/a.
A začalo to z ničeho nic nebo je to tak stabilně? Zkoušel jste měřit teplotu externě zda není jen vadné čidlo pro budík teploměru?!
Já na jednom motoru měl za deset let asi jednou teplotu někde kolem 85°C a běžela pak i vrtule na chladiči.Ale tam jsem měl stabilně po ohřátí dle budíku od cca 75do 80°c. teploměr proměřovalale páč jsem toto věděl=neřešil jsem!
Chyba může být i v čidle teploty.Já měl na teploměru jen 50StC.Přesto vše fungovalo,topení topilo.V dílně vyměnili čidlo a teplota je krátce po startu rychle na 85 StC.
Chyba není v čidle ale v utěsnění termostatu při novém kusu. V dílenkých příručkách je postup zkoušky funkce: podle vyražené teploty na termostatu se ohřeje voda v hrnci na otevírací teplotu (80°C aj.), při ohřátí na uvedenou teplotu se termostat ponoří a termostat musí pomalu otevírat. Pro montáž se používají pryžové kroužky pro těsnění dosedací plochy. Pokud pefektně netěsní, kapalina stále obíhá a tím se v chladiči ochlazuje. Termostat zavíráním a otevírám drží provozní teplotu.
starsi opel furt chladi, vetrakem ikdyz je cajk... zkuste jen nastartovat na zahrade a nechat to bezet, a uvidite kolikrat na to bude furt macat... vymente cidla, stoji to par kacek is dopravou, hlavne to vlevo na motoru, a to vpravo na vode bude zbytecne vsude cakat a nebyva spatne, to si nechte do foroty
Pokud má i chladič uzávěr pak spíše v chladiči.Já měl snad na všech bez expanzky-ta byla integrovaná v chladiči.Ale pokud je hadice termostat-chladič studená a pak skokově naroste -studená na horká, pak by termostat měl být OK a vadné čidlo chladiče.Jaký vzduch fouká do kabiny?
= na 99% zase termostat
Že je nový nic neznamená, i drahé jsou často nekvalitní a rychle umíraj..
Ověříš přesnost čidla teploty a vychytáš kdy otvírá, příp. další ale už složitější způsoby. Podle popisu jednoznačně otvírá před provozní teplotou = termostat je v hajzlu. Měřit teplotu v nádobce je nesmysl, to neni vnitřní okruh motoru.
Jezdit s tim znamená hlavně zvýšení spotřeby, pak zakarbonování motoru a výfuku (= kat, lambdy), víc vody v oleji = rychlejší degradace oleje, dřív odchází katalyzátor a lambda sondy. Finančně to vyjde řádově dráž než ho hned vyměnit Jen spotřeba může být vyšší klidně o litr na 100 km, tak si spočítej kolik dáš navíc když to vyměníš až na podzim kdy ti začne vadit že to blbě topí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.