Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování dodávky

Od: babija odpovědí: 21 změna:
Soused naproti přes silnici si koupil dodávku Renault s plachtou o nosností 975 kg může s takovým autem parkovat u domu

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

4x

Může tam parkovat i autobus s vlekem...

sirokko

To není moc dobrá odpověď. Co když nemůže?

break

To je totiž otázka typu " může soused v zimě jezdit na kole? "... takže i taková odpověď

re4zon
hodnocení

0x
Ne, minimalni vdalenost od domu v metrech se pocita jako nosnost v kg krat pocet plachet deleno stem. Co to je za otazku? Neslo by to napsat nejak srozumitelne?

Závidí a vadí mu výhled z okna. Asi neřidič.

hodnocení

0x

Určitě může, tedy pokud to nemá obec nějakým nařízením řešené. V některých městech to je tak, že dodávky můžou parkovat pouze na určitých parkovištích. Třeba v Třebíči, ale je to ve více městech. Předpokládám, že parkování u domu je myšleno u bydliště a né třeba na chodníku 10cm od zdi...

break

Kde v Třebíči mají dodávky omezení pro parkování nebo naopak vyhrazený místa?

V Olomouci to tak je.

Obytná, autobusy, traktory,...

Všechny vjezdy do města mají ceduli "ZÓNA"a ta upravuje táboření, parkování, vjezdy, atd...

mapy.cz/...

v Třebíči jsou vymezená parkoviště pro dodávky, ale samozřejmě tam můžou parkovat i ostaní auta.. Ale dodávky jinde než na vyhrazených parkovištích stát nesmí.

idnes.cz/...

break

Díky za info, to jsem vůbec netušil. No, dlouho jsem tam s dodávkou nejel...

hodnocení

0x

Jeden můj zákazník má u domu a ve stodole ZiL131, 3x PV3S, 3x T805 a několik UAZů. *smich*

A to se raději ani nezmiňuju (aby to na Vás nemělo nějaký negativní dopad) že momentálně mě jako náhradní auto dali Peugeot Boxer L2H2 s možná ještě vyšší nosností než ten zmíněný Rencek a parkuji též u domu. A soused - považte - parkuje u baráku Sprintera se skříní na nábytek . *smich*

Fakt nechápu, jaký smysl má Vaše sdělení ...

... s plachtou o nosností 975kg... má to do detailu omrknuté, ale babi nám nebonzuje, zda je to Master či Trafic

No to mě právě přišlo divný - dodávky řídím denně, ale abych od pohledu určil kolik ten sousedův Sprinter uveze s přesností na kilo, to fakt nedám *smich*

Upřímně - ani nevím, kolk uveze ten Boxer, je mi to nějak tak jedno, tím svým vercajkem ho nepřeložím.

break

Můžeš to určit, pokud máš třeba dodávku ze zahraničí, která má tyhle údaje na štítku na blatníku.

hodnocení

0x

Je to nesmysl, ta plachta takovou nosnost mít nemůže.

break

Proč by nemohla mít?

hodnocení

0x
Ukrajincům jejich ruští sousedé parkují u domů s čtyřicetitunovými T-72 a taky se na nic neptali...

sirokko

Kdyby parkovali, oni těma barákama projížděj.

sirokko
hodnocení

0x

Nevíme, jaká je tam místní úprava dopravní situace, takže těžko říct.

Nesmí stát v zákazu stání ať už upraveného dopravním značením, nebo tam kde se stát nesmí např. z důvodu šířky silnice.

To znamená, nesmí tam být značka B29 (kulatá, červený okraj, přeškrtnuté modré pole), a/nebo u krajnice žlutá rovná nebo klikatá čára.

Pokud od boku auta po protější chodník je méně, než 6 metrů anebo k nejbližší koleji 3,5 metrů tak tam taky nesmí stát.

Tak si kupte dálkoměr a změřte.

Parkování dodávky
sirokko

PS: Ten dálkoměr doporučuji z bezpečnostních důvodů, přece nebudele pobíhat na silnici s pásmem *smich*

hodnocení

0x

Při dodržení předpisů může parkovat před domem,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]