Nejste přihlášen/a.
rok zpátky jsem koupila auto z druhé ruky, konkrétně Opel Corsa D. Dostala jsem k němu veškeré faktury o údržbě a servisu.
Auto jezdilo dobře. Vzhledem ke stáří (rok 2007) ujelo dlouhé vzdálenosti bez problému.
Od minulého týdne mi začala prokluzovat spojka. A to i přesto, že byla měněna před rokem a půl a auto od té doby najelo max 20 000 km. Jsem momentálně v zahraničí a mechanik ji chce celou vyměnit a vyjde to celé pěkně draho - 25 tisíc.
Chci se zeptat, má opravdu cenu spojku měnit, když je relativně nová? Nestačilo by jen seštelovat, promazat?
Navíc je mi divné, že se tak opotřebila za krátkou dobu. Jezdím normálně. Na spojku nešlapu, když to není potřeba. Mám tušení, že by se mohlo jednat i o vadný kus. Vzhledem k tomu, že mám fakturu, mohla bych i reklamovat.
Máte někdo zkušenost?
Díky za odpovědi.
2x
1x
Tak jestli by stačilo "promazat" - tak to bych si dokázal tvrdit že rozhodně ne. Ale kvalitní servis by mohl být informovanější, pokud se tam s autem stavíte.
Spojka se dá blbým užíváním pokazit i za pár tis.km - záleží na člověku co řadí.
ALE - je možné, že někdo měnil jen část spojky a ne celou sadu. Stejně tak může měnit za "starline" - což jsou repasovací šunty.
Pokusím se informovat i jinde. Upřímně nechce se mi investovat takovou dardu. Pochopila bych ale, kdyby to bylo běžné opotřebení po x letech. Jinak dle faktury byla zakoupena celá spojková sada.
0x
Otazkou je co tam kdo dal za značku aby ušetřil
Osobně bych se vyhnul značce valeo starline a jine pochybne značky
Sam bych preferoval značku Luk či sachs
Tak jsem na to koukala, co konkrétně to je za spojkovou sadu a je to skutenčně LUK amd-autodily.cz/... tzn. šunt by to tedy být neměl. Jsem překvapená. Možná bude chyba přece jen ve mně? Ale i kdybych sešlapávala spojku víc než je zdrávo, má nárok se tolik opotřebit za rok a půl? Ještě mě napadá vadná instalace. Ale původní majitel je automechanik, takže si to měnil sám. Tudíž nemám fakturu přímo ze servisu, ale jen fakturu k dílu. Ale, že by automechanik blbě nainstaloval spojku? To se mi nezdá. To by se muselo projevit dřive předpokládam.
Jo, jestli ji měnil, to asi nedokážu potvrdit, tím že mám jen tu fakturu k dílu. Ale pedál se chová normálně, nezadrhává, nevibruje, ani jak se říká "nezabírá až moc vysoko."
schrodingerova kočka--závada se zjistí až se to rozebere,bohužel.Mohla prasknout přítlačná pružina--málo pravděpodobné.
Jak píše "zam". Bez vidění není vědění. Luk KO po 20 000 km ...Nejsem mechanik, ale skoro bych si tipnul na gufero převodovky?
Všimla jsem si už dávno, že kape olej z auta. Měla jsem to i u mechanika v Česku ještě tenkrát - je to rok zpátky. Co udělal je, že vyměnil olejový filtr a řekl “jo kape to někde z motoru, ale to nemá smysl řešit, protože by se musel rozebrat celý motor a u takovýho auta to nemá cenu.” Tudíž celou dobu, za ten rok to kapelo na tu spojku, která se prostě zničila. 30 tisíc v trapu, jenom kvůli mechanikovi, který řekne, to nemá cenu, to ničemu nevadí… a já mu věřila, protože je na okrese vyhlášený.
Mno poučení pro příště pro mě…
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.