Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem!
Mám fabii 1.4mpi typ motoru AQW 50kw, všechno celkem funguje bych řekl. Jsem zvyklí jezdít spíše autem a nechci ho ničit, o autobaterii mi až tak moc nejde, není problém jednou za 3 roky koupit novou.
Moje otázka je: Co se nejvíce ničí? Vím, že se v zimě rychle nezahřeje, ale polovinu času stojím v garáži kde je maximálně -5 stupňů, ale to musí být venku fakt zima, -10 třeba.
Je možné, že za čas zhuntuju baterii? Nechat každé 2 měsíce dobít? Koupit udržovací nabíječku? Vím, že existuje, ale to mám zase strach, že mi to v garáži přes noc zkratuje a vyhořím . To raději v určitých intervalech počkám u nabití. Nevadí baterii časté dobijení? 1x měsíčně, chytrou nabíječkou atp.?
Mám tam myslím EXIDE Premium 64 nebo 61Ah výroba baterie březen 2021 v autě od zimy.
Díky za rady
Myslím, že to moc řešíte...
Jezdím také "kolem komína", tedy 5 km tam a totéž zpět. Mám na to Logana, který stojí celý rok venku a letos v létě mu budou 4 roky. Během covidu díky home office občas stál i týden či dva. Přesto jsem ho zatím nenabíjel, vždycky chitil na drc. Před nadcházející zimou mám v plánu dát baterku pro formu do nabíječky.
I na naftovém cesta do práce od 2km po asi 5km a totéž pak odpo.zpět, pokud fungovalo bezchybně nabíjení v autě,tak za celou dobu jsem neměl potřebu externě AKB , zn no name ze super-hyper,,až do doby pře koncem její životnosti , která mi jako z mustru činila 4 roky. "garážováno" na veřejném parkovišti!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.