Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta a konání policie

Od: hans2308 odpovědí: 3 změna:

Není to tak dlouho, co jsem zakoupil ojetinu Škoda Forman Black line. Na internetu jsem si našel vcelku dobře vyhlížejícího formana, zjistil jsem, jestli ho ještě prodávají a vyrazil jsem na nákup... Jsem z Prahy, auto jsem kupoval v Plzni v autobazaru. Proběhla předváděcí jízda, auto jsem si prohlédl, zaplatil jsem 30 tisíc kč a za pár okamžiků jsem už jel zpátky do Prahy. Až potud normální situace, jenže...

Ještě v servisu jsem nemohl přečíst číslo motoru. Že prý je trochu poškrábané používáním. Dobrá. Ve velkém TP byl napsaný ještě jiný původní majitel a majitelka, od které jsem to kupoval já, tam ještě nebyla. Že prý je auto zrovna v převodu a proto není ještě zaregistrované na majitelku od které jsem auto kupoval, což doložili kupní smlouvou. Dobrá. Na požadavek vystavení účtu na 30 tisíc kč, mi řekli, že autobazar je pouze zprostředkovatel a tudíž účet nemůže vystavit, auto prodává soukromá osoba a proto účet nahrazuje kupní smlouva, podepsaná kupujícím i prodávajícím, kterou jsem držel v ruce. Dobrá. Po příjezdu do Prahy jsem šel auto přihlásit, asi za 3 dny. Jenže na STK shledali závadu, která se neslučovala s uznáním technického stavu, prostě auto neprošlo evidenční kontrolu s tím, že mi doporučili se obrátit na Policii ČR. Což jsem vzápětí udělal. Páni policisté si nevěděli s takovým případem rady, takže neustále telefonovali "chytřejším" kolegům. Nakonec přeci jenom auto nafotili, zapsali si vše potřebné a já jsem jen čekal na vyrozumění, že původní majitel motoru je neznámý a tudíž můžu auto přihlásit. Jenže po měsíci mi přišla odpověď, že majitel motoru se našel, bydlí na Moravě a v roce 1995 mu ukradli celého favorita. Nejdříve jsem volal původní majitelce, která se mi vysmála s tím, ať auto hodím ze skály. Majitel autobazaru tvrdí, že je pouze zprostředkovatel, takže taky nic, majitel motoru si vymyslel nehoráznou sumu za přenechání motoru, takže nakonec jsem se obrátil o pomoc na právníky.

Je to již bezmála dva roky a situace je následující. Policie ani soudy nechtějí konat. Soudní úředníci čekají na vyjádření policie. Policie mi neustále chce vrátit auto bez motoru. Na smlouvě je falešný podpis původní majitelky, to je taky nezajímá. V současné době jsem již na právním zastoupení zaplatil přes 22 tisíc kč.

Nejhorší na tom je, že se jednalo o první auto, které jsem vůbec kupoval. Pochybuji, že ještě někdy uvidím zpátky peníze za tak "skvělou" koupi... Kdyby jste někdo měl podobnou zkušenost nebo nějaký nápad jak toto řešit, prosím, dejte vědět. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x
Tady je každá rada drahá. Dostal jsi se do koloběhu podvodníků, nesmyslně pomalého jednání policie a jisté tvojí naivity a neznalosti. Příště, až si budeš kupovat auto, tak si k tomu vem někoho, kdo tomu rozumí, kdo do toho dělá, copak ty neznáš nějakého automechanika?
hans2308
hodnocení

V tu dobu jsem ještě zrovna moc automechaniků neznal, proto jsem se spolehnul na svůj úsudek. Bohužel. Minulý rok jsem ale už byl chytřejší a automechanika jsem si vzal, koupil jsem favorita, ´94, nerzene, jezdí jak ďábel, naprostá spokojenost :).
ukulele*
jasný, to já chápu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]