Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Holubí trus.. Čím odstraňovat?

Od: doutnak® odpovědí: 10 změna:
Ahoj.Trochu komický dotaz *smich* Na chatě je jen jedna možnost parkování a to pod stromy,kde hnízdí holubi..Trus byl celkem čerstvý,ale nešlo to dolů ani wapkou a to jsem dal i program na odstranění hmyzu.Rval jsem to wapkou všelijak,ale nic.Nakonec jsem vzal škrabku na led..Nic nepomáhalo.Máte někdo zkušenosti?;) Všiml jsem si, že ty ho**a naleptaly i bezbarvý lak..a to tam byly jen pár hodin
Holubí trus.. Čím odstraňovat?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

3x

K odstranění ptačího trusu si přitom vystačíte s dobrým hadrem a teplou vodou. Tedy pokud jej budete odstraňovat ještě "čerstvý". Se zaschlým trusem už budete muset trošku bojovat, ale rozhodně se jej nepokoušejte seškrábat nebo obrousit. Škrábáním či broušením byste na laku vytvořili miniaturní ranky, do nichž by rychle pronikly agresivní sloučeniny z ptačího trusu. Nadělali byste tak víc škody než užitku. autozine.cz/... Nejjednodušší je hodit přes auto nějakou plachtu.

hodnocení

Díky..Ale plachta mě napadla taky..V loňských vichrech jedna odletěla a letos mi jednu ukradli.. Navíc je to nepraktické..skladovat a natahovat a skládat pokaděnou plachtu.Mechanické seškrábání jsem musel provést, jelikož bylo zes*ané i přední sklo.. Blbě se s tím řídí.Na wapce jsem se opravdu dost vyvztekal a bez výsledku.. Drželo to jako kyt.. Takže škrabka na led byla jediná možná volba cestou z chaty do práce..Neparkovat pod stromy je tam nemožné, ptž jinak bych vše tahal několik kilometrů a ihned to umýt jsem nestihl.Zes*ali to asi přes noc.A i kdyby,tak jsem stejně neměl žádné prostředky po ruce.. Mě šlo jen o radu..ČÍM ten výsledek odstranit-smýt
10.04.22 11:26

vax

jabraka*
hodnocení

2x

Ptačí trus tvoří alkalické sloučeniny.Zkusil bych ocet.

JABRAKA

hodnocení

Díky.. Až si holubi zase uleví na mé auto,tak zkusím ten ocet.

hodnocení

2x

No polévat lak kyselinou (ocet)? Proč ne, že...

Horká voda a příště navoskovat. Pak tam nepřischne a bude to podobné jako vejce na teflonové pánvičce Horste :). Hlavně to smeje i déšť.

hodnocení

Než jsem to stihl navoskovat,tak to bylo zes*ané zase.Jako Žigul ve Slunce,seno... Tak jsem si řekl..copak s tímhle můžu někam jet? Do města..zaparkovat? Po ruce bylo jen košťátko a čistič disků v rozprašovači..Lak mi asi nepoděkuje,ale spláchl jsem to kýblem dešťovky;) Na moje auta je vosku možná škoda*smich*

Zvláště, když se jede do Německa pro das Desktop model, zaplatí se ve zlatě a napíše se 5 samyc :-D

asd1
hodnocení

0x

Vlažná voda, houbička, nechat odmočit a lehce šudlat... Zaschlý na slunci musíš máčet delší dobu a postupně ošudlávat, jinak lak poškrábeš, ale i tak to jde celkem rychle.. Poleješ, počkáš až to zvlhne a pak na to jdeš s houbičkou..

Auto navoskovat, pak to na laku drží řádově míň, stačí i jen šampon s voskem, má to smysl i na starou pikslu lak vydrží dýl a míň to rezne... Holuby vystrnadit, např. nechat tam zahnízdit jestřába *smich* ale tak aby nehnízdil nad autem *ua*

Stromy sundat - domluva s vlastníkem nebo hajným.. Nebo tam dát plašítko aby sedali jinam.. Přístřešek, ale na cizím to bude problém..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]