Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Superb vs octavia

Od: martintran odpovědí: 16 změna:

Zdravím mám menší dilema, budu si konečně pořizovat auto a mám 2 kandidáty (žiju v praze a především jedu ve měste)

1. kandidát Octavia 3 - 1.6 TDI - ve slušné výbavě najeto 130. tisic

2. škoda superb 3 - 1.4 TSI ACT - lepší výbava nez octavie najeto 126. tisic

rozdil v cene cca 37 000

oba jsou to automaty, chtěl bych se zeptat jaký auto vybrat a proč

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzinek
hodnocení

4x

Já bych teda nekoupil ani jedno. Superb už Vám řekli. Oktávka 1,6 TDI jsem jezdil mnoho let. Ve městě je to s manuálem za trest. Toto Škoda opravdu nezvládla, ale vesele to prodávají spoustu let. Navíc kultivovanost příšerná. U služebáku jsem to překousl, ale kupovat to na cestování převážně po městě je fakt mimo.

Přesto nevylučuji, že absolutně nenáročný řidič s tím vystačí. Jen ty převody jsou neštěstí.

I Fabia 1,9 v naftě měla divnou převodovku, jedno z mála aut kde mi řazení prostě "nesedlo"

runner2
hodnocení

1x
Mam 1.4 TSI 110kW v Octavii. Zde dobry, ale do vetsiho a tezsiho Superba bych si predstavoval jiny motor.

mets
hodnocení

1x
Ve firmě jsme dost najezdil s oběma jednotkami.. 1.6Tdi, 85kw(v manuálu i automatu) a je to spíše dálniční motor s dlouhymi převody, není tak kultivovaný jako 2.0Tdi. Určitě bych si koupil superb 1.4 na ježdení po městě, ten motor je naprosto dostatečný, u supa bude i lepší zpracování a materiáli. Spíše u obou bych se bál automatické převodovky bude tam DQ 200, která není nejspolehlivější( pokud již není po servisu) dost jsme si sní užily. Tady se dá doporučit DQ 250 která je ve spojení s 2.0Tdi.

au1
hodnocení

0x
ja se teda v autech moc nevyznam, ale jak muze jet tak tezky auto jako superb s 1.4tsi? 126k najeto, to takovej motor musi byt uz pred smrti, ne?
mets
Pokud nejste závodník tak vám bohatě 150k na 1400kg stačí. Někdy se stím svezte. Stav motoru záleží jak se k němu majitel choval, jak často měnil olej atd.

@mets

nejsem odborník,ale udávaný výkon je maximální.Ovšem záleží v jakých otáčkách, případně v jakém rozsahu otáček je tenhle výkon využitelný .a další věc je převodovka, aby dostala použitelný výkon na kola při nějaké rozumné rychlosti .Pokud se tyhle 2 věci nepotkají,může být i 150 k málo

1.4 TSI jede pěkně. ;)

mets
Jezdil jsem 1.4 tsi v Octavii a Superbu a ten motor mě bavil mnohem více než 1.6 tdi který jsem měl v Octavii a Audi A3. Ano pro někoho bude 150k málo, mě to pro klidnou plynulou jízdu přijde dostatečné.

Souhlas. Bych rád věděl, na co všichni potřebují tolik výkonu. 110 kW je naprosto dostatečné pro bezpečné přejíždění na okreskách i udržení 180 km/h na německé dálnici. Ale v Česku každý potřebuje 300 koní a 10 kvaltů, jinak to není auto... :-D

Několik let jsem jezdil se starší 1.6 TDI 77 kW (CAYC, 5q), ten motor najel 300 000 km s původní spojkou, turbem, DPF, vstřikama atd. a pořád jezdí. A na výkon jsem si taky nikdy nestěžoval, akorát to zpřevodování je blbé ve městě, kde je trojka málo a čtyřka moc. A kultivovaný byl taky parádně, oproti novější generaci 2.0 TDI 110 kW, který jsem pak měl v Passatu B8. To byl hrozný traktor.

hodnocení

0x
Také hledám auto. 1,6 TDI octavií jsou plné inzerce a nikdo to to nechce.

Tak to bych zrovna netvrdil. ;)

mets
Je jich hodně protože se hodně prodávají jako firemní vozy, ten motor je spolehlivý, nenáročný jen trochu nekultivovaný a na manuál je potřeba si zvyknout po městě stím jezdím nerad s 6st man.

jirib
hodnocení

0x
Do Prahy...?
Jedině elektrické CitiGo nebo podobné.

hodnocení

0x

Z těchto dvou ani jedno, protože obě mají méně spolehlivé 7stupňové suché DSG. Jinak trochu mícháte jabka s hruškama, většinou se totiž vybírá z více aut stejné třídy. :)

mets
No nějací experti rádi cpou Octavii kvůli rozměrům(především délce) o třídu výše. Takže se ani nedivím :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]