Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobazar neodhlasil vůz a neposlal techničák

Od: tactrix* odpovědí: 26 změna:

DD,

mám velký problém,

dne 22.4 jsem zakoupil v jednom nejmenovaném autobazaru starší auto. Po prohlídce byla sepsána smlouva a byly pořízeny kopie velkého a malého technického průkazu. Do dnešního dne auto stále nebylo odhlášeno na mě-autobazar se vymlouvá že na to má 1 měsíc od zakoupení a tudíž je k dnešnímu datu v limitu. Je zde tak dlouhá lhůta? Tuším je 10dní na změnu majitele. Autobazar pouze vystupuje jako zprostředkovatel. Po mnoha telefonech a urgencích stále autobazar tvrdí, že zmíněnou operaci provedl a techničáky poslal poštou. Chtě jsem podací číslo dopisu, ale se vymlouvá jednatel, že není v kanceláři a že podací číslo pošle-nic neposílá. Nebyl mi poslán žádný z technických průkazů. Už jsem bezradný a nevím na koho se mám obrátit. Jestli na autobazar nebo na původního majitele či někam jinam? Můžu s autem takhle stále jezdit co dál? Děkuji za rady! David. S.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

tactrix, a ostatní, už to vidíte jak jste škočil na špek?

pravdu má celp i nú, jako většinou!

Davide, ihned žádějte doklady, slevu, zrušení kupní smlouvy, předpis, který stanoví, že můžete jezdit bez dokladů. Co myslíte vyhoví Vám bazar?

doplněno 11.05.10 19:50:

tactrix,
ale já Vám jinak nemůžu pomoci, páč to nelze. Ze zákona 56/2001 musíte do 10 dnů nahlásit změnu!

Proto Vám radím, "ihned žádejte doklady, slevu, zrušení kupní smlouvy,"

tactrix*
hodnocení

tak nevím, ale moc jste mi nepomohl. Co jsem tak slyšel kolem tak jiní kupovali tak jím papíry v pohodě došly a vše bylo odhlášeno jak má bejt. To, že to dosud neudělali je hodně sprosté ale postup podle mne není nic nestandartního. Ptal jsem se do kdy podle zákonu to musí být přehlášené jestli ten měsíc nebo 10 dní. Dále kam v případě se mám obrátit?

nespokojenyurednik

jak by jste chtěl ještě pomoct? Mám se zvednout od počítače a jet místo Vás do bazaru , kde jste auto koupil a udělat tam cirkus? Dále se opět a znova obracejte jen tam, kde jste auto koupil, tedy obraťte se směr bazar. Chcete to ještě jednou zopakovat, nebo už to konečně chápete?Je to hodně sprosté, ale je to smluvní vztah mezi Váma a bazarem, a s tímto postupem jste dobrovolně souhlasil, jinak by jste auto bez dokladů asi nekupoval...

jarda3*

Tak pokud vim, mesic je celkem bezna lhuta pokud se to vyrizuje korespondencne. A ani bazar s uredniky nic neudela, problem je v de.bilnim systemu zalozenem na hyperbyrokracii...

nespokojenyurednik

Jardo navrhni změnu zákona, aby se tyto úkony provádeli na každé poště, jako je to v holandsku, a úředníky si už laskavě nikdy neber do pusy, protože odhláška se provádí na počkání a je to bezplatný úkon, akorát o tu změnu musí někdo toho úředníka dle zákona a vyhlášky požádat, úředník neví, kdo kdy komu a kam prodal jedno ze 4,5 milionu registrovaných aut, ...dokud bazar o nic nepožádá, tak s úředníky nemůže nikdo nic udělat, ani ty tady...můžeš akorát na pokračování obecně žvavnit o tom, o čem vůbec nic nevíš

jarda3*

Nevim, jak to je ted, ale pred par lety mel urad na vyrizeni zadosti dorucene postou skutecne mesic, sam jsem se to snazil urgovat ale bylo mi to prd platny. A nenadavam na uredniky jako takove ale samozrejme na de.bilni zakony. Stejne tak je problem aby kupujici odjel autem v nedeli domu - prodavajici musi verit, ze mu OTP posle z5 atd., vsechno jen proto aby to urady mely jednoduche a vsechno musel obehat prosty clovek :(

nespokojenyurednik

kup si auto ve všední den, nebudeš mít problém s úřadem, s pojišťovnou ani s případnou prohlídkou auta v servisu před popisem smlouvy...nekupuj si v praze auto registrováné na pepíka z ostravy, když se ti to zdá na severní moravu moc daleko...to i pro případ možné budoucí reklamace...kupuj si v autobazarech jen auta, která autobazar vykoupí za hotové a auto je na bazar odhlášeno...pak stačí jen kupní mslouva s bazarem a auto bez problémů přihlásíš kdekoliv, v praze i ostavě...nekupuj si legendy a prázdné sliby...

nespokojenyurednik

a úplně nakonec, místo psaní do této poradny obětuj 25 Kč z kreditu, a než auto koupíš, zavolej na úřad a zeptej se toho pomalého úředníka, jak probíhá přihlašování a co k registraci auta z jiného kraje potřebuješ, jak je to s odhláškou, s doklady k vozidlu, s ekologickou daní a pojistkou, tedy co po Tobě bude úředník požadovat...až pak jdi do bazaru

jarda3*

To bude asi pricina nepochopeni - praxi mam, kupuju/prodavam auto tak 2x rocne, transakce nejsou vetsinou s bazary ale s normalnimi majiteli/zajemci, takze vikend je idealni cas a tato nesmyslna omezeni mne opravdu se.ou. Chapu, ze to kazdy neni schopen pochopit, ale skutecne mne to velmi komplikuje zivot.

jarda3*

Proc je sakra vubec potreba neco odhlasovat, kdyz jsou vsechny registry propojeny? Proc proste nestaci s plnou moci zajit auto na jakykoli registr zaregistrovat? (no dejme tomu, to jeste na ten prislusny kvuli znackam...) Treba za tyden... Fakt nechapu. To melo opodstatneni v dobe, kdy byly vsechny papiry v suplikach a posilaly se postou, ale ted je to zbytecna buzerace. To jsem se zas rozcilil :(

nespokojenyurednik

protože je to tzak stanoveno zákonem, registr má 2 části, elektronickou a papírovou, ta papírová obsahuje 5-7 nebo 10 milionů spisů, jeden an každé auto, které jsou rozděleny po skladech úřadů po celé ČR, a přesouvají se podle toho, jak se auta stěhují...když vypadne počítačová síť, lze vzít papírový spis a všechny údaje z minula tam dohledat...nevím, kam na jedno místo by se těch 10 milionů spisů vešlo, a jak a kdo by v nich ta auta hledal...Jardo, já to otočím, když si každý splní vlastní zákonnou povinnost a do 10 dnů nahlásí na úřadu kde bydlí změnu vlastníka, nebudou naivkové co auto kupují bez odhlášky na sebe čekat na zajištění odhlášky bazarem měsíc a půl, ale s doklady hned odjedou...je to jednoduché...bazar chce také penízky na stůl, hotově a hned, ale pak o tebe už nemá zájem...zkus chvilku nadávat i na ty obchodníky, pro které jsi přestal být zajímavým poté, co jsi auto koupil...

celp*
hodnocení

1x

Dobrý den.To teda ne.Při jízdě po veřejné komunikaci a potažmo silniční kontrole musíte mít u sebe doklady od vozidla.Tzn.osvědčení o RZ a zelenou kartu.

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, ono to chvíli trvá, jezdit můžete.

doplněno 11.05.10 17:40:

Samozdřejmě že zelenou kartu máte.

doplněno 11.05.10 18:13:

Pokud vím tak bazar by vám měl dát malý techničák a zelenou kartu po původním majiteli, měsíc můžete jezdit.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

problém jste si způsobil sám, protože jste za své peníze dostal akorát sliby, nechápu proč sem nenapíšete název autobazaru, a neuděláte tomu hajzlovi reklamu...samozřejmě že se obrátíte na toho, od koho jste auto koupil...doklady k vozidlu jsou doklady k vozidlu a předávají se spolu s vozidlem, bez platného dokladu nemáte na silnioci co dělat...je pochopitelné, že pokud autobazar v Prazeš prodává auto registrováno v Ostravě, musí někdo do Ostravy, nebo se to musí vyřídit přes elektronickou shcránku a následně posštou, nějaký den to trvá, ale ne měsíc...pokud jste podepsal smlouvu, že dostanete doklady až za měsíc,je to Váš problém, ale po dobu jednoho měsíce tedy nemůžete auto řádně užívat, protože bez dokladů nemůžete nikam vyjet, hrozí Vám sankce za přestupek...k čemu je Vám auto, které nemůžete řádně užívat? Časem Vám ho snad opošlou, ale za jak dlouho, to je jken na Vás, jak dlouho se necháte vodit za nos...hlavně že bazar shrábnul tučnou provozi, dál ho Vaše problémy nezajímají

hodnocení

0x

Jsem nyní ve sstejné situaci jako Vy. Před 2 týdny jsem zakoupil v bazaru AAA auto a nyní čekám na velký techničák, abych mohl provést evidenční prohlídku a auto na sebe přihlásit. V bazaru mi řekli, že nečekají před přepážkou, ale dávají doklady od auta normálně na podatelnu s žádostí o odhlášení na moje jméno. Toto se pak provádí ve správním řízení a je na to ze zákona lhůta 30 dní. Obyčejně to však prý do 14 dnů magistrát provede a pak AAA bazar doklady pošle poštou. Otázka je, zdali se dá tuto dobu jezdit na kupní smlouvu a zelenou kartu s číslem WIN. Já jezdím a bláhově věřím, že v případě silniční kontroly moji situaci policisté pochopí. Nakonec technickou prohlídku je možno ověřit na známkách registrační značky a WIN je možno zkontrolovat také. Tak vo co de, no né?

nespokojenyurednik

ve 3xAAA Vám samozřejmě lžou, protože žadatel musí být úřednicí ověřen dle o.p., respektive člověk, který to řeší na plnou moc, s podáním an podatelnu by to muselo jít ještě elektronickou schránkou, 3 x AAAA využívají především služeb zprostředkovatelů, kteří jezdí po úřadech a vyřizují tyto věci na plnou moc, za úplatu, u přepážek, a berou si za odhlášku asi 700 - 1000 Kč, podle toho kde to je...Zaplatíte to samozřejmě Vy v kupní ceně auta...opět jen Váš problém, nejste první ani poslední, a dokud budete auta kupovat bez TP, budou je bazary bez TP dál prodávat...je to jednoduché

Kdybyste měl pravdu a odhlášení by provedl zprostředkovatel, tak už bych ten velký TP dávno musel mít.

nespokojenyurednik

policisté možná pochopí, ale vy snad také chápete, že je Vaší povinností při silniční kontrole předložit platné osvědčení o registraci, a tím není kopie dokladu, a kupní smlouva nemá s osvědčením o registraci už vůbec nic společného...lživá praxe bazarů a jejich lhaní klientům, včetně nezákonné formulace na faktuře, že tato faktura po dobu 30 dnů nahrazuje technický průkaz je také pochopitelné, jde jim o Vaše peníze, a o ty jde v první řadě...zda dostanete pokutu nebio ne je už nezajímá, zaplatitl jste, ojeďte, dle možnosti hodně daleko

tvrdolin

Prostě je potřeba si předem dobře vybrat vhodný bazar. Ne všichni to takhle dělají, jsou i solidní bazary. Já jsem koupil auto v Auto ESA a tam ten převod za mě udělali od A až do Z, protože jsem taky váhal. Neskončilo to tak, že jsem je přestal zajímat v okamžiku, kdy jsem jim dal prachy. A jelikož jsem kupoval Felicii, mohli se na mě taky vysrat, protože zas nebyla tak drahá. Zkrátka ne vždy platí, že ten největší je taky nejlepší...

nespokojenyurednik

směju se, o bazaru 3 x A to každý normální člověk ví, tady v poradně se to probírá každý měsíc, přesto tam další a další lidé dál kupují legendy a sliby...

tactrix*
13.05.10 14:14
hodnocení

SES PIČA!

cyril*

Váš názor nemíním vyvracet, ale "nu" mívá mnohdy pravdu, což ti, kterých se to týká také mnohdy špatně nesou. Nené vždy snadné přiznat vlastní pochybení a ještě to prezentovat na veřejnosti.

doplněno 13.05.10 14:26:

Opr. " není"

sousede, opět svatá pravda,

liliana1

ty jsi sprosťák, to si říkej doma a ne tady*cert**cert*

A co registrační značka, to není doklad o řádné registraci vozidla? Navíc se dá na místě kontroly ověřit její platnost v policejní databázi. Řídit přece nemusí jen majitel vozidla.

aloisb,

Ne není! viz zákon 56/2001

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]